Kallenavnet mitt


Det er tre ting som er hardt her i verden: stål, diamanter og det å lære seg selv å kjenne.

-Benjamin Franklin

Det begynte med noe langt vanskeligere enn bare Takras, skal jeg si deg. Siden Internett kom lett tilgjengelig for hvermannsen, har også anonymitet og alter-ego fått en ny mening. I verdensvevet er det lett å være anonym, men det er samtidig ikke lett å ha et unikt egennavn – spesielt ikke et som er tøft.

Dette var tiden da jeg var helt oppslukt i Wing Commander-serien. Det var spill med interaktive videoer, og man var en av Føderasjonens beste rompilot. Menneskene var helten, og Kilrathi var fienden fra en annen planet. De er halvt menneske/halvt løve… eller tiger, alt ettersom hva man ville tro.

Kilrathi-siden var det en av fiendene – hvis navn er Rhalgar nar’Hallas – som viste sympati for menneskene, og skjønte ikke hvorfor vi egentlig var i krig. Hans kallenavn ble Hobbes etter filosofen. Det var mitt første kallenavn på nettet. Men til mitt store sjokk så var det hele tiden okkupert av en annen.

thrakhath
Thrakhath slik han så ut i Wing Commander III.

Erkefienden i de tre første spillene er Prince Thrakhath nar’Kilrah, og hans klør viser ingen nåde. Navnet var kult, og karakteren også. Men i begynnelsen klarte jeg å lese navnet feil, og endte opp med Thrakath. Ingen som merka noe, men det var ikke så vanskelig. Etter hvert fant jeg ut om den manglende h-en, og endte opp med Thrakhath. Dette ble kallenavnet mitt for en lang tid fremover.

Dette var tiden da Counter-Strike var kult (og nytt!), og Datakjelleren i byen var en møteplass for de fleste dataparties. Jeg var faktisk ganske flink i CS, og hørte mange som ville rope navnet mitt i sinne og frustrasjon. Men… de klarte det ikke.

Som oftest endte det opp med ”Takarakakra”, “Thakat”, “Traktat” og andre lignende uttrykk. Dette var folk jeg ikke kjente, så de sa aldri “André”, siden de ikke visste navnet mitt. Men én dag var det en som sa “Takras”, hvilket jeg syns var ganske kult og originalt. Det tok lang tid før overgangen var komplett, spesielt siden jeg hadde e-postadresser og hjemmesider med Thrakhath i tittelen.

thrakhath_1
Thrakhath slik han så ut i Wing Commander I og II.

Fram til i dag har altså kallenavnet vært Takras, og det har kommet ganske så tilfeldig. Jeg ser nå at jeg trues av et band som kaller seg for det samme – med musikk jeg ikke har sansen for engang. Typisk.

Håper dette har klarert litt for deg. Mulig jeg husker feil navn på karakterene, men da får du heller rette på meg.

1 reply on “Kallenavnet mitt”

Leave a Reply