10 på Topp 2015: Husafjell (323 moh.)

Husafjell31-05-2015 22-57-55Et av årets nye fjell som ikke var med i fjor er Husafjell. Det befinner seg i retning mot Lauvvik (ferja går herfra til Oanes mot Jørpeland) og det er lett å finne veien hit. Parkering var det sparsomt av og det viste seg å være ganske fullt da vi kom hit denne søndagen. I tillegg til at det var Tour de Fjords i Stavanger, noe som sikkert ville tiltrekke seg litt turgåere, var det også 7-topp-tur fra Gramstad. Likevel var det populært ved Husafjell denne dagen.

Vi hadde et flott stykke vær med god sol og akkurat passe skyer som forhindret det i å bli altfor varmt. Værmeldingen sa regn etter kl 18 og traff godt i dag, men vi var hjemme vel før det. Denne turen tok oss 3t og 45 minutt inklusive pause og sammen med en 5-åring på tur. Denne turen ble hans andre stempel i turheftet og har bare tre turer igjen for å kunne levere inn til DNT. Anne-Marije og jeg har ennå seks turer igjen etter denne.

Turen er lett å gå, kan grense mot middels på enkelte plasser, men passer godt for alle. Pass på å ha godt fottøy for det er meget vått enkelte plasser med myr og gjørme. Toppen gir en formidabel utsikt og du kan se både Stavanger og Jørpeland herfra, samt mye flott landskap fra Nord-Jæren.

Last ned GPX-fil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *