Ti på Tur: Ørnabu

Ørnabu
Ørnabu
Ørnabu
Stopp!

Dette er en tur som ender opp i en dal og ikke på en topp. Utsikt er det lite av på veien, men det er fine naturinntrykk å ta inn. Første ferd tar oss fra Preikestolen Basecamps parkeringsplass. Derfra følger vi bare stien mot Preikestolen, opp den første stigningen og opp den neste. Vi skal mot Moslivarden, men ikke fra det første skiltet som er ved den første stigningen. Rett før vi kommer til myrene med planker, har de skiltet videre til Ørnabu og Moslivarden. Og noen meter lenger inn møter vi et skilt som forteller oss at vi ikke lenger er på vei til Preikestolen.

Ørnabu
Skilt til Slottsfjell

Herfra er det enda mer klatring. Det går over en lengre strekning, så det er ikke bratt. Bare litt langt. Når vi kommer til skiltet mot Slottsfjellet så er den meste av klatringen overstått. Nå skal vi bare vandre, og det er et godt stykke igjen. Vi skal forbi 3 større vann, alternerende på hver sin side. Stien er godt merket, men vær varsom, for det var et punkt vi gikk feil, for stien var tydelig men merkingen gikk en annen vei. Vi brukte ca. 1.5 time, men sløste over 30 min på feilen vår.

Ørnabu
Stolt jente som kom seg ned fjellet

Turen krever litt klatring etter hvert. På et punkt har de satt opp en stige med ganske store trinn, og det kan virke litt skummelt å klatre opp (og ikke minst ned igjen) denne stigen. Men den er stødig og trygg. På andre siden må vi klatre ned uten stige, men dette er de verste punktene, ellers er det stort sett bare vandring igjen.

Når du nærmer deg målet så ser du hytta lenger fremme. Du går ved siden av en skikkelig klippe på høyre side, og ender opp i en liten dal. Her er det tydelig at det er en leirplass for unge, med skilt som viser hvor telt skal stå og en egen båtplass. Det var trist vær, og turen i seg selv var ikke veldig inspirerende.

Bokstaven var også notert og vi tok en matpause, samt deilig appelsin og kaffe.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *