Ti På Tur: Litle Tibergfjell

Litle Tibergfjell

Da vi kjørte til Liarvatnet så så vi hvor utgangspunktet til Litle Tibergfjell lå. Bare noen hundre meter før parkeringsplassen var det skiltet oppover. Men vi ante ikke at turen skulle være 514km lang! Junior var med på denne turen, og han skulle finne «sin» bokstav.

Ingen dum utsikt
Anne-Marije låneprøver jakken

Begynnelsen er en enkel og grei traktorvei opp til et stenbrudd. Herfra går det over til lyng og gress i fjellet og vi beveger oss bort fra sivilisasjonen og inn i villmarken. Men en åpen en sådan. Når vi kommer til første topp, skal vi over til neste fjell. Her møter vi på en steinrøys, som junior virkelig likte å klatre i.

På et punkt må vi dra oss opp etter et tau, eller i det minste en stropp som var festet til et tre. Da vi endelig kom opp så var det ganske flatt og greit, og vi kunne se neste fjelltopp vi skulle opp til. Dalen som skilte oss var liten og lett overkommelig.

Litle Tibergfjell

Utsikten var ikke å klage på og været var fortreffelig.Ipoden var stolt over å ha funnet bokstaven sin, selv om det ikke var hans bokstav. På hjemturen var det virkelig fart på ham, spesielt ned klatrepartiet.

Litle Tibergfjell er en kjekk liten tur som tok oss noen timer tilsammen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *