Jakten på bokstavene: Rindatrollet

Ekte trollsk stemning
Ekte trollsk stemning

Bokstav nummer 7 tok vi dagen etter Heiahorn. Dette var en av de kortere og lette turene gjennom skog og hei, med lite klatring, bare veldig myrete stier. Rindatrollet er faktisk en trollfigur som er skjært ut av et stort tre. Den står plassert på en kjempeflott plass i en åpning i skogen, ved siden av et lite vann.

Oppstart er fra samme parkeringsplass som vi bruker for å komme til Preikestolen. Vi tenkte å spørre personalet på Preikestolhytten om Rindatrollet og hvor vi skulle starte, men ingen hadde hørt noe om det. Det var tydelig at dette var folk som bare hadde en sommerjobb og kun var informert om Preikestolen. Men det er lett å finne stien. Bare gå forbi resepsjonen til Preikestolen ned veien forbi kiosken, passer den gamle Preikestolhytta og så ser du skilt til Rindatrollet. Herfra følger du bare sti merket med rødt.

Vi var virkelig heldig med været denne gangen også. Det var tett med tåke, noe som gjorde denne turen til noe helt særegent. En grønn og fuktig skog som skjulte mange hemmeligheter bak tåken. Det var rett og slett en trollsk stemning å gå gjennom skogen med så mye tåke. Det var veldig lett å følge stien, så vi var ikke bekymret for å gå feil. Underveis var det noen poster som sikkert er hengt opp for noen speidere, med mange spørsmål om dyr. Så, helt plutselig, plutselig kunne vi se det… Det var et troll rett foran oss. Anne-Marije snek seg ned for å ta en nærmere titt.

Anne-Marije sniker seg inn på trollet. Det er såvidt synlig til høyre for meg.
Anne-Marije sniker seg inn på trollet. Det er såvidt synlig til høyre i bildet.
Helt betatt
Helt betatt
**hikk**
**hikk**

Men dette trollet var jo skikkelig snilt! Det stod der og smilte litt sløvt mens det bar på en sten eller stokk. Den holdt seg god og varm også, takket være en egen Marius-genser han hadde på seg. Anne-Marije ble skikkelig betatt av dette trollet og det forførende blikket, mens undertegnede hadde fått litt for mye innabords og sjanglet sammen med trollet.

Løypa er lagt opp som en rundtur, som sikkert er veldig fin og sånn, men vi valgte å gå tilbake samme vei som vi kom, av den enkle grunn at vi ennå var litt slitne fra fjellklatringen i forrige tur.

Rindatrollet


EveryTrail – Find hiking trails in California and beyond

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *