Jakten på bokstavene: Almåsen

Det er bokstavjakt for tiden på Strandalandet der jeg bor. Anne-Marije og jeg har bestemt oss for at dette skal gjennomføres i år. Joda, det er mulig å vinne en premie, men først og fremst ønsker vi å se nye og enormt flotte turområder som finnes i området. Dette er en gylden mulighet for nyinnflyttere å finne ut av hva som finnes i Ryfylke. Vi har allerede gått et par turer, og dette er noen av bildene fra turen til Almåsen. Bokstaven avslører vi ikke 🙂

Dette er altså en av toppene til prosjektet «Ti på Tur» som blir arrangert av Den Norske Turistforening. De har slike turtilbud flere steder i landet har jeg skjønt, men jeg fokuserer selvsagt på lokalområdet – som er Strand Kommune og omegn.

Fra Jørpeland så kjører man den smale veien over Leite mot Bjørheimsbygd. Et kort stykke innover og man finner en liten parkeringsplass på venstre side, med plass til 2-3 biler. Denne gangen var det en bil som hadde parkert dårlig, og vi måtte improvisere parkeringen litt, også slik at det kunne være plass til nok en bil og faktisk forbipassering på denne smale veien. Det er skiltet mot Almåsen (401 m.o.h.) og veien i starten er veldig lett, med traktorvei helt i begynnelsen. Men det ble også en del klatring i fjell, og snøen som falt dagene før hjalp ikke på fotfetstet. Men det var en perfekt tur for dagen, med en time på vei opp og en halvtime ned igjen. Du kan se turen fra EveryTrail rett herunder:

Almåsen at EveryTrail

2 kommentarer til «Jakten på bokstavene: Almåsen»

  1. Hei. Ikke et vondt ord om bloggen deres – mange fine bilder. 🙂
    Det eneste jeg lurer på er hvordan dere kan ha brukt en time opp? Var selv der oppe i dag med litt lett snø i terrenget, og turen opp gikk på 16 minutter – med pause 5 minutt og totaltid 40 minutter. Tok dere mange pauser på veien? Som sagt, ingen kritikk ment, men stusset bare litt over dette. 🙂

  2. Heisann! Vet du hva, det har jeg et godt svar på nå som du sier det. Da vi nådde toppen så sjekket jeg GPS-programmet og så at vi hadde brukt nøyaktig 30 minutter opp. Det var en del nysnø og forsiktig klatring og omveier som måtte tas. Men da vi kom ned igjen, så stod det at vi hadde brukt halvannen time. Og ja, jeg pauset GPS-en da vi ankom toppen.
    Så med ditt innlegg nå, så vet jeg at vi brukte 30 minutter i stedet. Sånn er det å stole på instrumenter uten å følge med på klokka selv 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *