Bueskyting

Frem medponduspositur og sikt i vei

«Corporalen» fra Preikestolen Gamers er med i alt som finnes, og nå er det bueskyting som står for tur! Jeg ble invitert til å prøve ut denne sporten, og da ble det Compound bue.

Interessent å trekke tilbake buestrengen, og så blir den på en måte «låst» i stillingen, og du trenger ikke bruke kraft for å holde den tilbake. I hånda holder du en klype som holder fast i strengen, og en ørliten bevegelse mot utløseren, og strengen glir løs, og skyter pilen som et prosjektil.

Sånn ser det altså ut på banen. 3D og 2D. 3D er dyrene som settes ut.

På selve bua er det  motvekt for å balansere buen, og et siktehull med små indikatorer for å hjelpe deg å bedømme hvor høyt du skal holde buen avhengig av lengden til målet. Absolutt ikke lett å se an avstanden på et flatt terreng som denne skytebanen. Jeg traff ikke blink hver gang, men jeg hadde en god samling, så da var det nok fordi buen ikke var innstilt på meg. Det må små justeringer til for hver person, avhengig av kroppsbygning. Armlengde er kanskje den viktigste faktoren.

Spennende sport, og håper jeg finner tid og anledning til å prøve dette oftere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *