Nord mot Sør

Helt ut fra intet så dukker det opp et spill på AppStore som fanger øyet mitt med en gang. Nemlig en revidert og visuelt forbedret utgave av det gode gamle klassiske spillet North vs. South. Det måtte jo klart kjøpes! Jeg har bare testet et par spill så langt, men siden det er så likt med originalen, føler jeg at jeg har et godt nok grunnlag for å lage en liten omtale.

 

Først og fremst må jeg bare si at dersom du ikke har spilt originalen, så vet jeg ikke om dette er noe for deg. Har du spilt og digget originalen slik jeg gjorde, så er dette et must. Dessverre ingen mulighet for multiplayer, men en kamp mot AI-en fungerer godt det også, lik originalen. Som du ser på menyene er alt helt likt som før. Trykk her og trykk der for å endre på innstillinger som Indianere, Storm, Forsterkninger og ellers som før. Det digger jeg.

Den gjenkjennelige menyen med samme valg som før

 

Kartet fra starten av første scenario
Toget kjører trygt. For denne gang.

Kartet er likt som før, med indianere i vest, butikk rett under, jernbane gjennom staten og det vanlige «Risk»-oppsettet med regioner som kan overtas. Du flytter en armé ett felt. Kommer du mot en motstander er det krig, og kommer du ellers over tog eller fort, så blir det minispill. Her er den største forskjellen fra originalen. Men sjekk ut kartet først.

Å ta over fort og å kapre tog er ganske annerledes. Det er nok på grunn av overgangen til touch-skjerm. For å ta over eller å forsvare et fort er prosedyren helt lik. Du er én mann som må stå imot 13 fiender. Du har 4 liv i utgangspunktet, og dette fungerer som et godt gammeldags shootout i arkade-stil. Du gjemmer deg bak en tønne og skal skyte mot fiender som også gjemmer seg. Plutselig dukker de opp, og det handler om å være først. Her må jeg si at jeg savner den gamle metoden hvor du løper deg bortover fortet og stanser skurker.

Her forsvarer jeg fortet. I motsatt tilfelle er bakgrunnen et fort.

For å angripe tog ligner det litt som tidligere. Bare denne gangen skal du ri på hest, unngå fiender som kommer flyvende mot deg, og unngå å bli truffet av grener fra trær på veien. Du har igrunnen god tid på å komme med reaksjon, og det er lite utfordrende. Her savner jeg også litt den gamle, men dette minner i det minste litt om den, kontra det å ta over fort.

Kapre et tog? Null problem, bare skaff deg en hest!

Men så kommer den største utfordringen ved å gå over til touch. Nemlig kampene. I gamleversjonen måtte du være kjapp på tastaturet, veksle mellom de forskjellige troppene, bruke tid på å fyre av kanon, endre formasjon før de faller i elva eller utfor stupet, passe deg for fienden og så videre. Og alt skjer i full fart. Det går ikke så greit med touch. Så de har automatisert en del, blant annet pathfinding. Du drar en tropp til hvor de skal angripe, så finner de veien selv. Men formasjonen må du endre selv.

Kanonene skyter automatisk, bare hvor du ber dem om å skyte. Så det er grei skuring. Kampene er kaotiske og det er ikke bedre ved at du har dårlig kontroll over enhetene. Likevel, dette er det minispillet som er mest tro mot originalen, og det er virkelig ikke lett å vinne hver gang. Heldigvis.

Kampen over elva byr på mange utfordringer

Sluttvis må jeg bare si at dette er en flott tur til nostalgialand. Men, det er kortvarig. Spillet er som spillet var, nemlig lite dybde, og egentlig ikke så mye nytt fra gang til gang. Så har du ikke prøvd det før, vet jeg ikke om det er noe for deg. Har du gode minner fra oldtiden, så er dette et fint kjøp. Helt greit spill, og meget kortvarig.

AppStore-lenke.

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *