Takras prøver seg på nye ting

Jeg har noen miniatyrer til et par brettspill som i seg selv er ganske kule, men de har én ting til felles: ingen farge! Den eneste fargen de har er fargen fra materialet som er tatt i bruk. Jepp, det er ensformig og litt kjedelig. Spesielt når man har figurer som har med alle detaljene, helt ned til små knapper på bukselommene.

Så da fikk jeg lyst til å prøve maling av miniatyrer. Jeg vet jeg har tålmodighet, og «de» sier at det skal være avslappende i tillegg. Høres igrunnen perfekt ut. Motivasjonen er også tilstede, det er jo derfor jeg tenkte å begynne med det.

Men før jeg gikk ut på handlemania, så tenkte jeg å prøve det ut først. Fikk derfor tak i et starter-kit fra Citadel, med noen orker fra Ringenes Herre. Riktignok bare basismalinger og ingen instrukser på washing eller noe, bare «husk å vaske kosten». Menmen, litt vett har man da!

Først var det å dynke figurene med sort maling som skal gjøre det bedre for malingen senere å få feste. Det begynte greit. 12 små sorte figurer og 4 sorte skjold. Så var det ansikter, hender og føtter som skulle være grønne. Begynte greit, men så merka jeg at jeg ikke fikk det helt til, og i tillegg fant ut at for at dette skal bli tøft, må jeg gå over figuren flere ganger med flere forskjellige typer farger. Og jeg begynte allerede å bli litt lei. Ikke bra.

Og med kun basisfarger tilgjengelig og med min ikke-eksisterende erfaring på blanding av farger, så ble det med basisfargene. Jeg malte ferdig figurenes grønne områder ferdig. Men ansiktene ble jo bare grønne. Ingen maling for øyne eller munn. Så hadde jeg hår, våpen, rustning og klestøy igjen. Og da var jeg virkelig lei.

Kort fortalt: dette var ikke noe for meg. Men jeg har prøvd det ut. Her er forøvrig et par av resultatene:

Jeg er forsåvidt heldig. Orkene *skal* jo se stygge ut. Not?
Litt rødt på buen for å vise hvilken hær han hører til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *