Når man møter den røde dødsringen

Og jeg er ikke den første som har møtt denne forferdeligheten. Den som sier at , nå er det slutt på moroa for deg! Slutt på timesvis med spilling, se video, holde kontakten med venner på nettet.

Problemet var så alvorlig, at Microsoft måtte utvide garantitiden til 5 år, samt ordne for frakt fra og til verkstedet. Man må vente 3-5 uker før den er tilbake i god form igjen, og det kan ta knekken på mye moro.

Og så har du de som meg. De som tukler med maskinvaren. Tukler slik at den kan lese hjemmebrente kopier av 360-spill, og ikke minst; kunne være en sonefri DVD-spiller. De oppdaget at jeg hadde gjort det. Dermed fjernet de meg fra Xbox Live – Live jeg hadde 8 mnd igjen på av 12-mnd-abonnementet mitt. De tok også bort muligheten for å få den fikset. Teknisk sett har de ikke lov til det, da RROD er en fabrikkfeil, og har absolutt ingenting med tuklingen å gjøre. Men lykke til med å kjempe deg frem med det!

Det er jo en perfekt unnskyldning for å kjøpe seg Xbox 360 Slim! Og det har jeg gjort. Jeg savner virkelig Xbox Live! Bare muligheten for å kjøpe nye spill har blitt tatt fra meg. Slim-en blir god. Tilbake til Live, samt en større harddisk og mindre bråk.

Men hva med den gamle Xboxen? Nå kan jeg tukle masse mer med den uten å være redd for å ødelegge den. Så da åpner man den opp og sjekker internetten for løsninger mot den røde dødsringen.

Jeg har hovedkort som er kompatibel med DVD-spilleren i Xboxen. Jeg har verktøyet. Og jeg har viljen. Det jeg trenger er: 8 50-øringer. Torx-skrujern i størrelse 10 og 7. Elektrikerteip. Firmware til 360-drevet.

Xbox-drevet krever strøm fra Xboxen. Og så har jeg koblet SATA-kabelen til maskinen.

Da er det bare å fyre opp programmet som fikser firmwaren til Xbox-drevet. Det er veldig enkelt å bruke, men jeg trengte litt hjelp for å finne ut av rekkefølgen på ting. Hele greia var løst på 5 minutt, men det å finne ut av løsningen tok noen timer med research, utprøving av program og trege nedlastinger.

Jungleflasher, et fantastisk program. Trenger ikke reboote til DOS-modus engang, men krever at digital signering-kravet i Windows er skrudd av. Så måtte reboote én gang.

Og vips, jeg har et drev som kan lese og godkjenne kopi av de nyeste spillene som kommer ut.

50-øringene består av kopper og fungerer da godt til å avlede varme fra chipsene under Xboxen. Det er disse chipsene som skaper problemet pga. en slurvete løsning fra Microsoft. Når løsningen som fulgte med er fjernet, er det på tide å erstatte dem med 50-øringene.

Der er disse putene som skal fungere som ledere for varme. Men de gjør en dårlig jobb.
To og to 50-ører teipes sammen. Det er to i høyden for at det skal bli kontakt mellom chipen og chassitet.
Her er putene erstattet med mine "puter". Jeg har brukt kjølepasta mellom chip og "pute".

Den røde ringen forsvinner ikke av seg selv. Man må bruke håndkletrikset for å lure Xboxen. Det er en midlertidig løsning. Men på grunn av de nye «putene» jeg har lagt inn, skal dette visstnok være permanent. Vi får se.

Jeg har i hvertfall fikset boksen min, og gleder meg masse til Slim-en kommer på døra.

4 kommentarer til «Når man møter den røde dødsringen»

 1. Jeg fikk rrod, men hadde heldigvis ikke tukla med den til da. Vi hadde jo ordna kabel og sånt, så den er jo ikke intakt nå lengre. Så fikk vi jo ikke modda den heller. Håper fiksen de gjorde på min er permanent nok, så jeg kan ha den i noen år uten at den kneler igjen.

  Har du forresten kommet over at man kan bytte vifta til ei som ikke bråker så infernalsk?

 2. Det positive nå er at jeg har to xboxer, så om du kommer på besøk så kan vi faktisk linke på spill. Har jo flere tv-er!

  Har hørt om det, ja. Kan sikkert skaffes fra modnet.no i Kristiansand.

  Godt vi ikke fikk til din Xbox da 😉 kan jo få det til nå da!

 3. Modnet har en DRØSS med ting, så jeg, blant annet ny svakere vifte som leverer mye mer luft, kosta 300 eller noe. tenkte kjøpe den og et kit til å åpne boksen med, kanskje i morra?
  http://tinyurl.com/36fjvy7

  spørs om de har åpent, og jeg har mye å gjøre i morra…

 4. Trenger ikke kit for å åpne boksen. Jeg brukte en tynt elektrikerskrujern for å trykke på de riktige punktene. De er ganske synlige. Resten er bare torx størrelse 10 og 7.

  Men vil du virkelig ha lys fra vifta?

  Det som var dumt med slim-utgaven er at den ikke støtter xbox360 minnekort!!! Jeg har med andre ord ingen savegames. Tro om du kan kopiere over fra det gamle til en usb-pinne for meg?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *