Omtale: The A-Team (Film)

Om jeg kunne nynnet kjenningsmelodien i tekstform så hadde jeg gjort det. Men jeg kan gjøre noe nesten like bra!

In 1972 a crack commando unit was sent to prison
by a military court for a crime they didn’t commit.

These men promptly escaped from a maximum
security stockade to the Los Angeles underground.

Today, still wanted by the government,
they survive as soldiers of fortune.

If you have a problem, if no one else can help,
and if you can find them, maybe you can hire

the A-Team.

Det nye A-Team. Tatt i HDR og greier.

Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet da jeg så at originalmannskapet ikke skulle spille i filmen, men det tok veldig kort tid før jeg innså at det var til det bedre. Mannskapet har blitt gamle, og jeg vet ikke om alle lever den dag i dag, engang. Stakars Mr. T driver med World of Warcraft-reklame på televisjonen, men så er han fortsatt like bøs i dag som tidligere.

Hva forventer man av en slik film, da? Jo, serien hadde for elen klar; en familie/landsby i et u-land slet mot den lokale despoten, og de måtte ha hjelp for å komme seg ut av knipen. A-laget bestående av en mann med en plan, en røffing med hanekam, en liten psykopat og en kjekkas utenlike stiller pent opp og hjelper til – med makt.

A-Team slik jeg husker dem.

[terningkast:11]

Laget lager til de merkeligste konstruksjoner som både skal eksplodere og smelle, og ikke minst velte fiendens biler på hodet. Det var litt av greia også: ingen mistet livet i tv-serien, i hvertfall ikke direkte av A-laget. Ville de følge denne formelen i en Hollywood-film? Neppe. Og det gjorde de ikke heller. Men én ting skal de ha: de fulgte godt opp med overkompliserte planer og eksplosjoner, og det nye mannskapet klarte å fylle skoene til sine forgjengere. Litt, i hvertfall.

En god pekepinn for denne filmen er at om du har sett traileren, så burde du vite hva du går til. Merkelig humor, usannsynlig action og masse skyting. Joda, dette er god underholdning, men langt fra en god film.

Se den med en vennegjeng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *