Omtale: Hot Tub Time Machine (Film)

Umm ja. Enkelte filmer er så geniale at de innehaver en tittel som beskriver hele innholdet av filmen i samme setning. Hot Tub Time Machine – er en av dem.

At John Cusack spiller i den burde nok trekke litt publikum, til tross for hans forrige kalkun (2012). Men hans opptreden er like imponerende som resten av dem. Men det skal noe til, med tanke på hvor dårlig manuskriptet i filmen er. Ser du derimot på tittelen igjen, så burde du kunne tilgi det for det det er: en ordentlig B-film!

Jepp, her er det mengder av underbuksehumor, dårlige dialoger og elendig plott. Og det er jo egentlig akkurat det tittelen tilsier. Plottet, sa du?

En vennegjeng (fra gamle dager) – pluss nevøen til Cusacks karakter – blir gjenforent da en av dem prøver å ta selvmord. For å hjelpe til, drar gjengen til en skiferie og et flott hotell med et boblebad. De mimrer tilbake til tiden da de var unge og ville, og det var faktisk den beste helgen i deres liv. Deretter har det bare gått nedover. Langt nedover. De får fikset boblebadet og hopper oppi, hele gjengen. Og selvsagt; plutselig er de tilbake til 1986. [terningkast:06]

For å ikke ødelegge fremtiden må de passe på å ikke endre noen ting. De må gjenta alt de gjorde før, på lik måte. Ha sex med den de hadde sex med, bli banket opp av den de ble rundjult av osv. Det er lettere sagt enn gjort, spesielt når de har fått litt annen vinkling på ting. Og selvsagt går ikke ting som de burde.

Dette er typen film du ser når du har drukket litt og har noen venner på besøk. Kanskje litt nachspiel? Ikke noe man ser på kino, akkurat. Med mindre man er fjortis, kanskje. Hvem vet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *