Lips: Number One Hits

Karaoke har vært ganske populært, spesielt i den senere tid. Sony fant gullgruven da de lanserte Singstar for Playstation 2. Selvsagt vil ikke konkurrerende konsollskaper Microsoft med sin Xbox 360 la dette gå i det stille. De kom for ikke lenge siden ut med konkurrenten Lips, og det spillet banket Singstar på mange områder – blant annet ved å ha trådløse mikrofoner!

iNiS – utviklerne av Lips – er tilbake, med Lips: Number One Hits. Her får man som forventet nye sanger, med hele 40 nye, samt 5 ekstra sanger fra en valgfri pakke man kan laste ned fra Xbox Live (hvis man bruker tilbudet før 30. juni 2011). Her er en liste over de 40 nye sangene på platen:

California Love (2Pac)
Don’t Matter (Akon)
Barbie Girl (Aqua)
The Tide Is High (Get The Feeling) (Atomic Kitten)
Loser (Beck)
Don’t Phunk With My Heart (Black Eyed Peas)
Heart Of Glass (Blondie)
Love Generation (Bob Sinclair)
Don’t Worry, Be Happy (Bobby McFerrin)
Bubbly (Colbie Caillat)
Viva La Vida (Coldplay)
Karma Chameleon (Culture Club)
(I Just) Died In Your Arms (Cutting Crew)
Hey Baby (DJ Ötzi)
More Than Words (Extreme)
Big Girls Don’t Cry (Fergie)
She Drives Me Crazy (Fine Young Cannibals)
Broken Strings (James Morrison)
I’m Yours (Jason Mraz)
Heartless (Kanye West)
Just Dance (Lady Gaga)
The Fear (Lily Allen)
Around The Way Girl (LL Cool J)
Touch My Body (Mariah Carey)
I Heard It Through The Grapevine (Marvin Gaye)
U Can’t Touch This (MC Hammer)
How You Remind Me (Nickelback)
Always On My Mind (Pet Shop Boys)
Hey There Delilah (Plain White T’s)
Disturbia (Rihanna)
Millennium (Robbie Williams)
The Look (Roxette)
Oh, Pretty Woman (Roy Orbison)
I Don’t Feel Like Dancin’ (Scissor Sisters)
Push The Button (Sugababes)
Everybody Wants To Rule The World (Tears for Fears)
I Get Around (The Beach Boys)
Lovefool (The Cardigans)
Apologize (Timbaland)
Ready, Set, Go! (Tokio Hotel)

Du kan i tillegg velge blant disse tre pakkene

Lips - Number One Hits - PakkevalgMen vent; det er mer!

Nye sanger kan alle komme med. Hva er nytt? En ting jeg lurte fælt på, var om de sangene jeg hadde kjøpt og lastet ned til originale Lips ville fungere med denne nye pakken. Det gjorde de! Så da er det bare å gå løs på nyhetene.

Avatarer har gjort sin entré til spillet, fra å være helt fraværende i originalen til å brukes i mange menyer og i selve spillet. De danser, tramper til rytmen og er lekende og illustrerende under spillets gang. Spill som tar i bruk avatarer aktivt – og ikke minst nyttig – gir et stort pluss i boken min. Det gir spillet det lille ekstra innen personalisering. Er man flink nok og klarer visse ferdigheter, får man låst opp ekstra kostyme til avataren sin.

Spillet er kjempelett å forstå. Man plukker opp en mikrofon, og synger med. Om det skjer noe annet enn synging under en låt, er det ingen problem å forstå illustrasjonene som blir vist på skjermen. De har virkelig forstått at dette spillet må være intuitivt skal det slå gjennom.

Som tidligere kan du spille av din egen musikk, med den selvfølge at du ikke får tekst til, bare visuelle effekter og poeng. Tilpasset musikkvideo anbefales ikke, da tempoet i videoen ikke alltid passer til låtvalget ditt. Uansett er det en lek å spille egne sanger, enten man har en USB-pinne eller et delt musikkbibliotek på en Windows-maskin i lokalnettverket.

Vil du spille sangene fra det originale Lips må du selvsagt bytte plate. Du slipper hele prosedyren med å måtte starte spillet, og bytter bare disk når du får beskjed om det. Det er en kjapp prosess, og fungerer faktisk som forventet.

Det er en kjent sak at man kan nynne seg gjennom sangene. Men i god party-stil så er det meget upopulært, eller det skaper mer stemning. Dette er et rendyrket party-spill, og om du ikke synger, får du likevel følge med på gode visuelle effekter og ellers godt humør blant deltakerne. Du kan også plukke opp en kontroll og bråke med tamburiner, klapping eller diverse andre instrumenter.

Listen over nyheter er ikke lang. Men de har rensket opp i menysystemet og gjort alt lettere. Nedlastbare sanger finner du blant annet sammen med sangene du allerede har, du trenger ikke gå til et eget menyvalg. Det er lett å hente nye låter til samlingen din, og det koster deg rundt 160-180 Microsoft-poeng per sang. Slettes ikke en gal pris når man får tilpassede sanger og musikkvideo på kjøpet.

Jeg er i hvertfall solgt. Dette er et flott partyspill som danker ut konkurrentene. Alle som er med får noe igjen for det, selv om de ikke holder mikrofonen. Minispill som bombelunte og kyss legger til litt krydder på opplevelsen, da syngerne må følge med og gjøre de riktige bevegelsene til riktig tid i tillegg til det vanlige, ellers går det galt.

Etter det jeg forstår trenger du ikke originale Lips for å spille dette, men mikrofoner må du ha. Et flott partyspill!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *