Prisene på mobilt bredbånd hos Telenor

Jeg har normalt hatt større mobilregning grunnet meget hyppig bruk av SMS og mobilt bredbånd. Det er skummelt med iPhone sådan, da den tilbyr så mye. Bredbåndsbruket var det som det stod mest på.

Så jeg kontakta kundeservice og fikk endra på abonnement og tilleggstjenster. Alt virket greit, men så gikk jeg i etterkant å sjekke litt på prisene.

Tjeneste Pris/mnd beskrivelse
Kveld og fritid 149,- Surf så mye du vil mellom 1700 og 0700 på hverdager, ellers hele helgen.
Av og til 99,- Surf for inntil 500mb
Natt og dag 299,- Surf så mye du vil

Ikke rart det er dyrt mellom 0700 og 1700, Telenor vil jo gjerne tjene penger på bedriftsmarkedet. Men en ting slo meg. Telenor har et løfte vedrørende nettbruk. Man kan kun oppnå en pris på 10 kr dagen for bruk, uansett hvor mye du laster ned eller opp.

Jaha. 30 dager i mnd: 300kr maks. Hvis jeg da ikke går for Natt og Dag, kan jeg altså ende opp med å betale mindre om jeg skulle la mobilen ligge bare én dag.

Og hva med Kveld og Helg? Hvis man surfer utenom tida til daglig, kan man fort ende opp i 549,-, altså mye mer enn om man hadde latt vær å bestille tjenesten.

Det er nemlig den fella jeg har gått i. Jeg tenker bare litt i dag litt for ofte. Men hvorfor har jeg nå valgt Natt og Dag? Vil det lønne seg for meg å avbestille dette og bare gå på maksgrensa på 10,- til dagen? Noen som vet det, og evt. andre grenser som finnes rundt dette?

Obs! Tabellen over er fra hukommelse, så jeg tar forbehold om feil.

Én kommentar til «Prisene på mobilt bredbånd hos Telenor»

 1. I dag fikk jeg svar på det jeg lurte på. Viser seg at Telenor overvåker Twitter til det fulle. Ikke nok med det, men de følger opp sakene. Det liker vi 😀

  Hei André!

  Vi i Telenor har kommet over din twittersak som referer til bloggen din om prisene som er å finne på mobilt bredbånd. Grunnen til at det lønner seg å abonnere på en av våre mobilt bredbånd tjenester kontra å betale pr dag er følgende: maksgrense på nedlasting. Har du abonnement hos oss kan du laste ned inntil 5GB data via mobilt bredbånd pr kalendermnd – overskrider du dette blir hastigheten på nedlastingen satt ned fra maks 1,5 – 2,0 Mb/sek til 100 kb/sek. Velger du å betale etter bruk (maks 10 kr pr dag) blir hastigheten din satt ned etter 200 mb nedlastet data pr mnd.

  Det blir da en vurderingssak for deg om hastighet er viktig for deg.

  I tillegg til dette får du ved abonnement inkludert WLAN på Telenors trådløse soner som du finner rundt om kring i landet for dag og natt og kveld og helg (mellom kl 1700-0700).

  Håper dette har oppklart litt for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *