Varoddbroa over tid

Etter jeg fant ut om Timelapse-muligheten med kameraet mitt, måtte jeg selvsagt prøve det ut litt.

Det første jeg ville prøve, var å montere kameraet bak i bilen og kjøre rundt litt i litt-lavere-enn-folk-kanskje-vil-akseptere-fart på veien. Men jeg fant fort ut at jeg måtte kjøre dritsent om det skulle bli noen effekt ut av det.

Programvaren tillot dessverre kun å ta bilde hvert 5. sekund. Ikke oftere. Når man kjører bil er 5 sekund en hel evighet. Så da valgte jeg det andre: å ta timelapse fra et sted ute langs veien. Målet ble Varoddbroa utenfor Kristiansand.

[flv:/media/movies/timelapsevaroddbroa.flv /media/movies/timelapsevaroddbroa.jpg 500 280]

Broa bak er fra 1956, og man ser at det er en hengebro. Dette er noe man ikke får med seg med det blotte øyet. Men med timelapse så ser man små endringer ganske tydelig.

Kamera Stativ VaroddbroaJeg monterte stativ på passasjersetet og åpnet vinduet. Laptopen i baksetet koblet opp mot kameraet. Tok bilde hvert 10. sekund. I mellomtiden leste jeg en fantastisk god krimbok, nemlig Snømannen.

Kunne ikke klage på utsikten mens jeg ventet.
Kunne ikke klage på utsikten mens jeg ventet.

Gleden tok imidlertid slutt før det begynte å bli mørkt, da laptopen gikk tom for strøm. Irriterende kort levetid. Men det var gøy å ha prøvd det. Batterieliminator er et must.

4 kommentarer til «Varoddbroa over tid»

  1. Anbefaler litt billig hardware for å kunne gjøre timelapses litt lettere, YongNuo TC-C3 Precision Timer Remote Shutter Switch for CANON EOS DSLR Cameras Item# 13892 fra dealextreme 🙂
    .-= hneslands siste blog ..More time-lapse =-.

  2. Takk for tipset, skal definitivt prøve det ut. Har hatt litt problem med å komme inn på dealextreme i det siste. Får prøve senere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *