Omtale: The Hangover (Film)

hangover_poster

 Stu: So, uh, are you sure you’re qualified to be taking care of that baby?
Alan: What are you talking about? I’ve found a baby before.
Stu: You found a baby before? Where?
Alan: Coffee Bean.

Road Trip. American Pie. Scary Movie. De hadde alle noe til felles. Foruten om å faktisk være dårlige filmer, da. Unge skuespillere. Ferske skuespillere. Ferske regissører. Ja, igrunnen alle kriterier som tilsier at filmene ikke er noen genistreker.

Men iblant så kommer det et gullkorn. Ikke blant de ferske, men blant de mer – skal vi si – modne. Det fotografiske er på stell, musikken er godt blandet og historien er knallgod.

Hvis du har sett og likte Memento så slutt å les. Bare se denne filmen. Hvordan kan jeg påstå noe slikt? Vi begynner med slutten. Alt har gått til grunne. Hele utdrikkingslaget har feilet. Brudgommen er savnet og bryllupet står om noen timer.

Våre karakterer er som nevnt på utdrikkingslag et par dager før bryllupet. De tar turen til Las Vegas for å drikke seg fulle og ta helt av. Kommende svoger til brudgommen blir med på lasset. Han mangler noen skruer når det gjelder sosiale egenskaper. Litt Rain Man, men ikke akkurat autist.

Første kveld i Las Vegas og gjengen samles på hotelltaket til en første skål for kvelden. Og så blir det morgen. Alt som skjedde denne natten er er mysterie for oss. Folkene våkner opp i et endevendt hotellrom. Møbler som ryker. Blod her og der. Tiger på badet. En tiger!

Ingen husker noe. De må arbeide seg bakover. De finner en baby i hotellrommet. Brudgommen mangler. De har stjålet en politibil og mye mer. Men det skal jeg ikke avsløre her.

Underveis får vi bare små drypp om hva som har skjedd den natten. Man blir sittende og undre. Vil ha mer! Hvordan i all verden har dette skjedd? Hvorfor skjedde dette? Hva i all verden var det som skjedde nå?

Mange flotte spørsmål som blir avslørt i akkurat passe tempo. Humoren er god, spesielt når den spesielle svogeren slår til med sine gullkorn. Fornøyelige hendelser og godt fortalt.

[terningkast:17]

Her er det mye som er stelt godt med. Jeg vil dog si at tannlegen i gjengen er noget overkarikert, men det får passere da alt det andre veier opp for det. Jeg kan bare si at denne, den bør du få med deg. Memento-aktig fortellerstil med en god del humor. Det er faktisk en komedie.

Slutten er bare flott. Ikke for de minste!

Den siste skålen før det braker løs
Den siste skålen før det braker løs
Etter et urovekkende møte med en fremmed
Etter et urovekkende møte med en fremmed

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *