Begjær til å lese

Lesing. For et besvær. Hodepine de-luxe. I hvertfall var det slik. Jeg fant en årsak. Og med årsak finnes løsning.

Hodepine hater jeg. Har det ofte og det går ikke bort. Jeg kunne utløse hodepinen med å studere eller lese bøker. Feil type bøker.

En dag fra Stavanger – faktisk 17. mai – så ble det mye dødtid før toget gikk. Toget fra NSB, altså. Jeg hadde hele tre timer å slå i hjel. Narvesen neste, de har vel lesestoff.

Snømannen i historien er ikke like idyllisk
* Snømannen i historien er ikke like idyllisk

Mange lovord fra Aril om boka Menn som hater kvinner. Jeg letet etter den, men fant den ei. Topp 10-listen neste. Snømannen av Jo Nesbø på 4. plass. Kineseren på første. Jeg valgte Snømannen, den hadde fått meget gode omtaler.

En time senere, ingen hodepine. Spennende, velskrevet lesestoff. Krim på sitt beste – velger jeg å tro.

To timer. Ingen hodepine. Hva skjer? Har jeg blitt frelst fra mine plager?

I går leste jeg ferdig boka. Veldig spennende fra start til slutt, selv om det var litt dødtid etter et klimaks ca. halvveis i boka. Men det tok seg fort opp igjen.

Den neste boka blir nok Menn som hater kvinner, etter det får man se om jeg velger nok en bok fra hr. Nesbø.

Men  jeg er ei kurert fra hodepinen. Om jeg leser litteratur jeg må anstrenge meg for, da er den der. Spenningshodepine. Årsak: stress? Jeg trenger ikke ha vonde muskler engang, bare mye tung teori.

Jeg må dessverre forlate Herberts Dune-serie. Utrolig spennende, men for tung for meg. Jeg har brukt 2 år på God, emperor of Dune, kommet halvveis. Under en måned på Snømannen.

Uansett: Snømannen kan sterkt anbefales. Jeg gleder meg til min neste bok.

* Bildet fra Ben McLeod

4 kommentarer til «Begjær til å lese»

 1. Snømannen er en av de beste bøkene jeg har lest av Jo Nesbø. Men resten av serien anbefales virkelig! Det er lettlest og spennende, hele veien. 🙂 Menn som hater kvinner? Vel, for meg ble den altfor tung i starten.. sånn var alle tre bøkene av Stieg Larsson. Men det kan jo hende du liker den, da.. du får gi en oppdatering.

  Klem klem 🙂

 2. Jeg kjøpte faktisk Menn som hater kvinner i dag. Får se hvordan jeg takler den. Hvis ikke blir det nok tilbake til Nesbø. Takker for tipsene 🙂

 3. Jeg hadde det mye likt som deg. Fikk hodepine av å lese bøker. Stort sett alt annet enn donald pocketer og bilblader fikk jeg hodepinie av. Så den idéen slang jeg fra meg i en tidlig alder.

  For under et år siden, så blei jeg overtalt til å prøve igjen. Kjøpte først boka «The Silmarillion», men der måtte jeg kaste inn håndkle. Så lånte jeg «Digital Fortress» og blei helt slukt. Hadde ikke lyst å legge fra meg boka, og ingen hodepine. Bokstavene forholdt seg skarpe og det var gøy å lese. Fortsatte på Dan Brown sine bøker og leste deretter «Angels and Demons» som jeg også likte veldig godt.

  Neste på lista var Stephenie Meyer sin Twilight serie. Jeg har nå lest bok nr 1 og 2, og i dag kjøpte jeg 3 og 4.

  Innimellom dette prøvde jeg meg på «Menn som hater kvinner», og det blei for tungt for meg. Men jeg så filmen etter å ha kråla meg igjennom halve bok, og filmen likte jeg godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *