Sporlogger er litt for høy

Jeg skrev i forgårs om programmet Pathtracks (norsk: Sporlogger) til iPhone, hvor jeg kan logge hvor jeg vandrer, og deretter få vite hastighet, elevasjon og distanse, og selve banen nedtegnet på kart.

Jeg tok en ny tur med Sporlogger aktivert, denne gangen rundt Mosvatnet i Stavanger sammen med jentejengen.

Sporlogger MosvatnetMerk at start- og stoppsted var på samme plass. Startsted(grønn) er nok unøyaktig da jeg akkurat hadde aktivert GPS, og den ikke hadde gode nok signaler, men dette er ikke sikkert. Hastigheten kan forklares med at med på turen så hadde vi en 4 år gammel/ung prinsesse.

Og i starten gikk jeg i en liten sirkel, ser det ut til – hvilket jeg ikke gjorde. Men ellers stemmer det ganske bra, og jeg får en fin indikasjon på hvordan jeg gikk. Hvor nøyaktig er egentlig Google Maps uansett?

Men! Så kom høydemåleren. Gårsdagens kart viste 60 meter for høyt på toppunktet av fjellet. Veien rundt Mosvatnet er så og si helt flat. La oss se hva programmet mente:

Mosvatnet - ElevasjonDette var ikke bra. Men som kartet viste var det størst unøyaktighet i begynnelsen. Men etter 50 minutt så var vi plutselig på 0m høyde? Utenkelig.

Morsomt program, men ikke pålitelig, altså.

3 kommentarer til «Sporlogger er litt for høy»

  1. Stian: «Hastigheten kan forklares med at med på turen så hadde vi en 4 år gammel/ung prinsesse.» burde gi deg svaret 😉

    Roy: Skulle tro det. Ikke heeelt nøyaktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *