Omtale: Coraline (Film)

Coraline Poster

I can’t believe it. You and Dad get paid to write about plants, and you hate dirt.

– Coraline

Dukkefilm. Animasjonsfilm. Stop-motion. Ikke helt lett å bestemme. Men jeg likte Tim Burton’s Nightmare before Christmas, og regissøren returnerer med Coraline.

Denne gangen har de brukt 24 bilder pr sekund film. Det er mye arbeid. Et bilde. Flytte litt på figurer. Ta et bilde… Ikke nok med det; filmen er også i 3D, hvilket betyr et ekstra stereobilde pr bilde. 48 bilder i sekundet!

Men tekniske ting til side, det er ikke det som lager film. Beowulf var gøy alene på grunn av 3D, og var en opplevelse. Jeg håpte på det samme igjen.

Selve 3D-opplevelsen tok en tidlig slutt. Kun innledningen gjorde god bruk av den, mens alt det andre egentlig var et greit tillegg til filmen.

Alt det tekniske var på stell. Historien var… dessverre ikke så god. Det bygde seg aldri opp til noe. Ingen høydepunkt, ingen spesielle øyeblikk. Coraline var veldig bevisst på stavingen av navnet hennes. Men noe spesielt mer hadde det ikke å by på.

Hennes andre foreldre er morsomme - men har knapper som øyne.
Hennes andre foreldre er morsomme - men har knapper som øyne.

Kort fortalt. Coralines familie flytter til et nytt sted. Huset er beryktet. Barn er nemlig ikke trygge der. Coralines foreldre byr på lite spenning, så hun oppsøker det selv. En dag oppdager hun en gjemt dør. Døren leder til en kopi av hennes verden. Der er alt bra. Foreldrene i den andre verden er fantastiske.

[terningkast:09]

Jeg skulle gjerne sett en god film, men dette ble ikke den. Det var vanskelig å sitte stille i setet – rett og slett for ensformig. Rett i nærheten kunne man høre tung pusting. Pusting fra en sovende mann.

Slutten var full av action, men den var lite inspirerende, og passet virkelig ikke inn i den ellers «harmoniske» verden.

Jeg så frem til denne filmen. Men jeg kan nok ikke anbefale den.

2 kommentarer til «Omtale: Coraline (Film)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *