Trafikken på vestlandet

Blant norske veier – spesielt Europaveier – er nok E39 den jeg ser på som aller dårligst. Den er ille nok i noen stykker fra Kristiansand til Stavanger, men derfra og til Trondheim er det absolutt ikke å skryte av.

Med dårlige veier kommer dårlige sjåfører. De kan føle seg virkelig trygge på veien, og kjenne den godt, men dette gir store trafikkfarer for alle andre.

veibilde_1

[twitter:takras: Syke forbikjoringer på e39. Ikke bilen foran dog. http://twitpic.com/2rsuo]

I slike svinger så skjer det altså forbikjøringer. Rett før dette bildet var det en bil som gikk forbi en større lastebil, og oversikten var lik null. Galskap på boks.

veibilde_2

[twitter:takras: Plutselig trollsk stemning http://bit.ly/12RkWo http://twitpic.com/2rug8]

Sjåføren foran meg tok det veldig med ro resten av turen, og lå foran meg nesten helt frem. Godt var det, da sikten ble forferdelig. Underveis oppdaget jeg noe rart, et langt bremsespor; veldig langt.

Det jeg prøver å si i videoen er: her er det nok en som har blitt blinket på masse av bilene bak, men ikke tatt hintet. Han har nok kjørt til siden og sluppet drittsekkene fordi. Og så kjørte han videre.

Han har stoppet mellom 8-12 ganger. Jeg mistet tellingen. Til slutt forsvant sporene opp mot en Statoil, satser på at han kjørte inn der.

4 kommentarer til «Trafikken på vestlandet»

  1. Det som jo er mest skremmende er jo at du som sjåfør sitter og tar bilder og film av dette. Det er ikke bare uansvarlig, men også ulovlig i følge veitrafikklovens §23b!

  2. Stian: ser meg som en forsvarlig sjåfør, og ser minst på mobilen. Men skal du først kaste forskrifter på meg, kan du i det minste finne en korrekt en 😉 Tenker du sikter til FORSKRIFT 1999-12-17 nr 1309 §§1-2.

    Veronica: Går greit sålenge du ikke kommer i motgående felt i svingen :S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *