Omtale: Marley & Me (Film)

marleynme_poster
Marley & Me poster

A dog doesn’t care if you’re rich or poor, educated or illiterate, clever or dull.
Give him your heart and he will give you his.

– Mannen

Filmer i dag er ikke som de pleide å være. Vel, kanskje de er det. Men filmer som passer best som bok kommer oftere og oftere på kino, og bude helst kommet rett til DVD.

Marley & Me er intet unntak. Jeg fikk problemer med å få med meg hva filmen faktisk handlet om. Var det hunden? Vel, egentlig ikke, den gjorde ingenting utpreget bra eller dårlig. Var det mannen? Kanskje, han er fortelleren, og det er gjennom ham vi ser livets gang. Eller dama, som også driver filmen videre… eller bare mot en slutt.

En av ungene, Marley og mannen
En av ungene, Marley og mannen

Dette føles flatt. Mange handlinger som ikke betyr noe for det som kan kalles for plottet. Hvor forsvant egentlig plottet? Her er opplevelsen jeg sitter igjen med: Mann gifter seg med dame. Dame vil ha barn, man kjøper hund for å utsette barn. De lever lykkelig med en uskikkelig labrador med navn Marley. Damen blir gravid.

Mannen får bedre jobb, damen fortsetter. De flytter. Hunden er uskikkelig, men de er glad i den. De får enda et barn. De flytter til et tryggere sted, grunnet noe med en nabo som ikke bygger opp til noe. Han får bedre lønn, hun slutter sin jobb. De får nok et barn.

[terningkast:08]

Sitter du på kanten av setet nå av spenning? Ikke? Da trenger du ikke forvente mye her. Men jeg har slaktet for mye nå. Det er tross alt en helt grei film som er koselig å se, men ikke forvent å sitte igjen med noe. Vent til den kommer til utleie eller noe, den er ikke verd et kinobesøk.

3 kommentarer til «Omtale: Marley & Me (Film)»

  1. Hallo!
    Det var en grei og fyndig filmomtale. Morsomt med en blogg med litt ymse innhold. Jeg fant bloggen din via Soli Mayburys blogg, -jeg driver blogghopping i dag, ser du.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *