Verpesyk hane?

Frøken gåsemor.

Er det lov for en mann å kalle seg verpesyk? Det høres veldig feil ut, men det er et veldig beskrivende ord. «Lyst på barn» er liksom en setning; en forklaring.

Et vennepar fikk nylig en liten sønn. Jeg var på besøk hos dem på sykehuset i dag. Frisk og fin var ungen. Tydelig at de nybakte foreldrene var stolte.

Å se på et sä forsvarsløst barn ligge der og kave etter pupp med sine små fingre og kropp er noe spesielt. Jeg vil og ha en slik.

I morgen har den følelsen trenert kraftig. Men den ligger hele tiden og lurer.

9 kommentarer til «Verpesyk hane?»

 1. Det første halvåret er «mors», jeg som far følte meg til tider svært overflødig og «i veien», selv om jeg kunne hjelpe mor med å vaske ihjel klær eller brenne suppa i kjelen.

  Fra 6 mnd begynner det å bli morsomt. Når de runder året er far virkelig på banen! Jeg skulle gjerne anbefalt en måte å bli far på for deg, men det ble dessverre forbudt ved lov ved årsskiftet.
  Keep looking!

 2. Det er jo helt fantastisk å lese at menn også kan bli «verpesyke». Søskenbarnet mitt har akkurat fått seg baby (den peneste jeg noengang har sett), og jeg kjenner det tikker og styrer inne i meg når jeg holder han. Det er tydelig at man har instinktene på plass, ihvertfall.

  Løsning: vi lager et lite barn, bruker de neste ni månedene til å bli kjent, også finner vi forhåpentligvis ut at vi kan dele på ungen etterpå. 😉

 3. Haha, ja det er jo en løsning, men ikke en jeg trakter etter. Jeg er veldig for at det skal få foreldre som er sammen, og ikke bare på slump.

  Jeg får ikke de følelsene du beskriver, men kjenner at jeg har lyst til å ha min egen å passe på og hjelpe i oppveksten.

 4. Kjedelig å ha en unge som må pendle mellom Kristiansand og Lillehammer. 😉

  Mmm.. tenk så stas å være mamma/pappa! Å ha en helt egen som du er hele verden for, og som er hele verden for deg. Det må være utrolig stort.

  En av mine beste venninner er gravid nå, forresten.. jeg gleder meg veldig til å bli «tante», og gruer meg bittelitt til å bli skrekkelig verpesyk. :p

 5. Jepp, ikke optimalt. Heh, gå inn for å lage en pendlerunge uten å gi det en sjans til noe mer engang. Høres ut som en slags plan.

  Jeg tenker det er veldig stas, selv om det går ut over den normale ungkarstilværelsen med såkalt frihet :p

  Hvis det blir som verst så får du kjøpe noen egg i butikken og ruge på dem 😉

 6. Naj, jeg har nok planer om en idyllisk familie som jeg kan lage kjøttkaker til. 🙂 Det er bare at det tar litt tid.

  Når det er sagt, så trives jeg godt med friheten min.. nå som jeg skal flytte fra Fredrikstad til Lillehammer er det ihvertfall veldig deilig å bare ha meg selv å tenke på. Da gjør det liksom ikke så mye å ikke ha bolig eller jobb på plass enda. Det er jo bare oss selv vi har ansvar for, og det nyter jeg. 🙂

  Hmm.. egg i butikken, ja. Det skal jeg jammen prøve. Se om det i det minste kommer ut en liten kylling til påske! 😉

 7. Anbefaler alle verpesyke menn som ikke er i et fast forhold å enten bli onkel eller «lissom-onkel». Da kan du ha all moroa og det koselige, men du slipper utgifter og nattevåk (bortsett fra om ungen overnatter da).

  Enten det eller skaff deg ei kjærring 😉

 8. mirakel: mors kjøttkaker er alltid best, så det er bra at du påtar deg den rollen 😉

  ja det er godt med den friheten, men etableringsånden i meg har vokst seg stor.

  Jigsaw: da går jeg for eller-delen 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *