Omtale: Watchmen (Film)

Watchmen Poster

The world will look up and shout Save us!… And I’ll whisper No.

Rorschach

Det er ikke mange filmene som skaper veldig mye blest om filmen før den kommer. Watchmen er en slik film. Stilige visuelle teasere med godt musikkvalg, og ikke minst god omtale fra folk som har vært involvert i produksjonen av både tegneserie og film. Jeg hadde absolutt ingen forventninger til filmen, men følte det var en jeg måtte se.

Filmen åpner bra, med interessant slåsskamp med gode visuelle inntrykk. Superhelten Comedian blir drept av en mystisk mann. Og så begynner den litt kjedeligere delen.

I denne fortiden var det litt andre personer på månen.
I denne fortiden var det litt andre personer på månen.

Man får innblikk i en alternativ fortid hvor superhelter er hverdagslig. Etter hvert begynner heltene å se det negative i seg selv og menneskeheten, og legger opp yrket sitt. Litt i filmens nåtid, og litt i fortid. Litt frem og tilbake, og veldig veldig dystert.

Jeg må nesten spolere litt action-scener her for å beskrive hva slags stil vi blir presentert med. Følgende scener er med i filmen: en mann blir brutalt banket opp og kastet utfor en skyskraper. Hunder gnager på det som er igjen av ei lita jente som har blitt kidnappa, slakta og matet til hundene. En kjøttøks som gang på gang deler opp hodet på en mann. Ei gravid dame som blir skutt i hodet på nært hold. Brutalt voldtektsforsøk av ei annen dame. Flere mennesker som blir brent levende. En manns ansikt som blir brent opp av brennhet frityrolje. Armene til en mann som blir sagd opp av en vinkelsliper. Folk som eksploderer, og restene deres dingler rundt omkring.

Attentatet av Comedian. Saktefilm for visuell effekt.
Attentatet av Comedian. Saktefilm for visuell effekt.

Men det særeste er at filmen har fått sterk kritikk av at den blå mannens penis er fullt synlig i mange scener. Alt det jeg nevnte over er ikke tatt med i kritikken. Hva er egentlig galt med oss?

[terningkast:09]

Forutenom det så var det mange gode visuelle effekter, men der det var blod involvert var det gjort med artistisk stil – kanskje.

Filmen hadde om ikke annet en original historie, men det var ingen glede å se gjennom den. Ikke var jeg begeistret for 300 heller. Kanskje jeg er feil målgruppe?  Jeg gir ikke denne over 10, jeg syns rett og slett ikke den var noe spesielt bra.

2 kommentarer til «Omtale: Watchmen (Film)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *