Omtale: Bolt (Film)

Bolt poster

If Bolt’s taught me anything, it’s that you never abandon a friend at time of need!

– Rhino

Jeg er litt svak for animasjonsfilmer om det er dataanimasjon. Men jeg merker at jeg bør holde meg til Pixar-filmene, da de andre gjerne har humor som er litt for ung for meg.

Men, når den først er sett, så kan jeg gi min dom. Dette er en Disney-film, og Disney-historier er ikke spesielt unike eller lite forutsigbart. De har tidligere kommet med filmer der en gjeng med dyr blir forlatt alene, og må komme seg hjem på egenhånd. Det er stort sett det Bolt og handler om når alt kommer til alt.

Bombe i munn, stridshelikopter bak. Null problem.
Bombe i munn, stridshelikopter bak. Null problem.

Bolt er en filmhund. Siden han var valp han han blitt oppdratt til å tro at hans eier er datter til en vitenskapsmann, og at hennes liv ofte er i fare. Han har mange overnaturlige egenskaper, og takket være skjulte kameraer og filmtriks, tror han at det er ekte. Men én dag går det galt, og han er på ferd i den virkelige verden, og skal redde sin eier.

Problemet er innlysende; han har ikke superkrefter i den virkelige verden, og kattene er ikke onde skapninger hyret av den onde mannen med det grønne øyet. Og han befinner seg på den andre siden av U.S.A. etter et uhell med et transportselskap.

Nå må Bolt stole på det han har lært underveis for å komme hjem og redde sin eier, og han tror det er isoporen fra esken han lå i som har tappet ham for krefter. Han nekter å tro at noe annet er feil.

Gjengen blir ett medlem større. Rhino til unnsetning.
Gjengen blir ett medlem større. Rhino til unnsetning.

Og slik går historien. Han møter andre dyr som hjelper ham på veien, og de lærer seg å samarbeide for å komme seg videre. Det går etter hvert opp for ham at han er en vanlig hund, og de møter noen hindre underveis som setter vennskapet på prøve.

[terningkast:12]

Men det var en koselig film som varte i 90 minutt, og animasjonene var gode, sammen med en del humoristiske øyeblikk. Jeg så originalversjonen, men i det siste har de norske dubbingene vært gode, så oddsen er stor for at jeg kan si det samme om den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *