Mitt første oppdrag

Renate Profil
Litt ekstra pynt når kamera er tilstede.

Vær ikke redd for å ta et langt steg når det er nødvendig.
Du kan ikke ta deg over en kløft i to små hopp.

David Lloyd George

På lørdag hadde jeg mitt første foto-oppdrag , hvor noen bestilte mine tjenester for å ta portrettbilder. Jeg er vant til å ta naturbilder, og kunnskapen rundt det er begrenset. Spesielt annerledes er det når objektet som skal avbildes ikke trenger veiledning – det bare er der.

Renate hadde fått oppdrag om å vise et sprudlende selv i form av bilder, og jeg har eget ønske om å trene på portretter. Ergo en flott anledning for begge to til å få innfridd sine utfordringer.

Øyvind var ikke vanskelig å få med på moroa.
Øyvind var ikke vanskelig å få med på moroa.

Jeg lærte mye nytt av denne erfaringen. Tålmodighet fra alle parter, hvordan stemningen må være riktig, innstilling av kamera og objektiv, og ikke minst hvordan modellene skal posere. En siste faktor er bruken av blits. Jeg bruker stort sett ikke blits, så overgangen var stor.

Eva meldte seg frivillig som Renates stylist.
Eva meldte seg frivillig som Renates stylist.

Underveis fant jeg også ut at det var veldig godt å ha en assistent, både med å holde blitz, gi ekstra liv i modellene og komme med ideer. Men det er nok litt tidlig for meg å leie inn en stylist, særlig siden dette var et 0-kroners oppdrag.

Den tradisjonelle rosen.
Den tradisjonelle rosen.
Litt større blenderåpning, og kanskje stativ neste gang
Litt større blenderåpning, og kanskje stativ neste gang

Flott erfaring med hyggelige mennesker og god mat. God erfaring for å bli motivert til å fortsette i sporet med å a bilder av personer.

5 kommentarer til «Mitt første oppdrag»

  1. Ååååhhh!!!!! Jeg digger deg!!!!! 😀

    Det var en kjempegøy kveld!!! Og frister til gjentakelse! Takk for at vi har deg! Er det greit at jeg linker til posten din på min egen blogg=??
    Var jo veldig gøye kommentarer du har laget til bildene! 🙂

  2. Klart du kan linke til posten min, det er jo det blogging handler om, er det ikke? 🙂 En liten community.

    Godt du likte bildene. Jeg skal ta med meg erfaringen videre.

  3. Halloen Andre! Ante ikke at du og Renate kjente hverandre, kom inn her via hennes msn. Må bare få sagt at du virkelig har talent for det her! Bildene er jo knallgode, både med henhold til kreativitet og endelig resultat. Stå på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *