Windows 7 på prøvebenken

Slik ser altså skrivebordet ut
Slik ser altså skrivebordet ut

For to dager siden møtte jeg et lite problem. Maskinen slutta å lystre særlig, og klagde på at den trengte en omstart etter noen automatiske oppdateringer fra Microsoft. Jeg fulgte endelig ordren, og ventet tålmodig på at den skulle starte på nytt. Og så startet den på nytt. Og på nytt igjen… Sikker modus var ikke til hjelp. Auda.

Heldigvis hadde jeg fått tak i den nye Windows 7 betaen og brent den ut, og tenkte like gjerne jeg skulle forsøke meg på den. Installasjonen var smertefri, og kun nettverkskortet mitt som manglet drivere, dem trengte jeg bare å hente fra internett… åh!

Ellers var alt klart til bruk, til og med skjermene mine med forskjellig oppløsning. Men jeg oppdaget noe ille. Jeg har mistet flere måneders arbeid  av det som lå lagret i Programfiler- og Mine Dokumenter-mappa. Det virker som om Windows har rullet tilbake harddisken. Jeg er ikke fornøyd.

Men! Windows 7 hjalp litt på humøret. Her er det mange forbedringer og etterlengtede funksjoner, blant annet en mindre plagsom UAC, så lite at jeg ikke har skrudd den av engang. Men jeg savner én viktig ting: muligheten til å ha oppgavelinjen over flere skjermer. Jeg skjønner ikke at de ikke har implementert dette enda!

Rotete med vinduer, og stress å minimere?
Rotete med vinduer, og stress å minimere?
..ingen problem! Helt enkelt gjennomsiktig.
..ingen problem! Helt enkelt gjennomsiktig.

Jeg kunne skrevet mye mer om funksjonalitet, men jeg ser at de større avisene allerede har gjort det. Hvis du er nysgjerrig på hva som er nytt, så kan du f.eks. sjekke VGs artikkel. DinSide har andre erfaringer, ingen som jeg har sett særlig til.

Så langt er jeg fornøyd, men jeg har enkelte problem med programmer som Lightroom 2 og skrifttyper.  Det er litt surt. Håper det er mulig å redde dataene jeg mistet. Én ting er sikkert: jeg skal aldri lagre noe mer på samme partisjon som operativsystemet Windows!

5 kommentarer til «Windows 7 på prøvebenken»

  1. Selvfølgelig mister du data når den formateres og legger inn win7, og du oppgraderer jo ikke en PC hvis den ikke starter og har en del problemer?

    Tviler desverre på at du har noen sjangs på og redde ut data for det er mest sannsynlig overskrevet, og isåfall er det umulig. Ellers kan du se om programmet ntfs recovery kan få hentet ut noe data

  2. Ole: hvem sa noe om formatering? :p
    Jeg har fortsatt Vista installert og dual-boot, jeg gjør jo ikke slike ting når jeg vet jeg har data jeg vil ta vare på 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *