GPS i praksis

GPS i Taxi
GPS i Taxi (CC av Mike Dumlao)

GPS er en magisk dings man har i vinduet til bilen, og så vet den hele tiden hvor du er, basert på kart den har i seg. Men du må passe på, for da kan alle som vil spore deg!

Dette er feil, bortsett fra at den vet hvor du befinner deg, avhengig av hvor mange satellitter den har signaler fra. VG har skrevet en enkel artikkel rundt GPS. Dette er ikke så nytt for meg, men mulig at du som leser har interesse av å lese litt om det, for å forstå litt mer av den teknologiverden vi lever i.

Jeg kjøpte selv en rimelig GPS fra Navigon. Den er liten og rask, men kartet på den er dessverre full av feil, spesielt i Kristiansandsområdet. Først i fjerde kvartal 2008 kom den nye Kvinesdalveien på kartet. Hvor lenge siden er det den nye veien kom? 2 år? Man skal selvsagt ikke stole blindt på GPS, men det er et utrolig nyttig verktøy når man skal finne fram på ukjente områder.

Én kommentar til «GPS i praksis»

  1. Over here, GPS are now everywhere it is sickening. I have also not seen one that isn’t very accurate either.

    I did my senior project on a gps in college actually 🙂 We made one that hooked up to your car to tell you how fast you were going, how much oil you had left, etc and also it told you what road you were on 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *