Fototastisk start på utfordring

Eksempel på manuell kontroll av lukkertid
Dette er noe man gjerne ikke får til med automatisk innstillinger.

Sandkorn blir til fjell, minutter til år, flyktige tanker til evige gjerninger. Ingenting er smått.

Theodor Gottlieb von Hippel

Jeg ga meg selv en utfordring i slutten av 2008, en utfordring om å bli bedre til å ta kontakt med fremmede mennesker, og lære meg å bli mer åpen. Jeg har et hjelpemiddel, og det er kameraet. Hensikten er å få til et intervju med vilt fremmede, og få et bilde av dem – med deres tillatelse selvsagt.

Problemet mitt er å tørre å starte en samtale. Det er faktisk veldig vanskelig for meg, selv om jeg har veldig lyst å snakke med dem, enten for å slippe kjedsomhet, eller fordi de kanskje er noen kjente.

Hun ville ikke fotograferes, men smilte likevel.
Hun ville ikke fotograferes, men smilte likevel.

Jeg var på kafé med Marianne fra aweseomephotoblog.com og diskuterte portrett- og landskapsbilder, og inn kommer en gjeng med gutter i godt humør. Sistemann er iført en rosa kjole, og en oppblåsbar dame i armene. Tydeligvis utdrikkingslag.

Marianne syns dette var en ypperlig anledning for meg å ta kontakt, spesielt siden situasjonen var spesiell, og han mest sannsynlig ikke ville nekte det. Jeg måtte overtales flere ganger før jeg tok til motet.

Han kysset henne ømt, dog litt skeptisk
Han kysset henne ømt, dog litt skeptisk...
Men det er uansett viktig å være godt fornøyd med et kyss fra det motsatte kjønn.
...men det er viktig å være fornøyd med et kyss fra det andre kjønn

Det var lett å få ham til å holde opp madammen og kysse henne, spesielt med ekstra heiagjeng av gutter i bakgrunnen som var helt enig i tanken. Jeg fikk ikke med meg navn eller noen ting, men dette er i hvertfall en begynnelse.

Lite eller ikke, for meg var det et stort steg, og jeg hadde nok ikke gjort det om jeg var alene. Jeg er ikke nervøs bare jeg kommer i gang, men også der ligger jo utfordringen.

4 kommentarer til «Fototastisk start på utfordring»

 1. Det øverste bildet med treet…. WOW!!!!!!! Jeg er såååå misunnelig på hva du klarer å få til med kameraet ditt!!!! Lær meg litt av det da…!!!! Bare måååper av beundring!!!!!

  Forresten så har jeg svart deg på kommentaren din inne i min blogg,for å få sammenheng… 🙂

  Og jeg må bare si at det bilde som jeg fant under «nylige fotografier» eller no,der du sitter med hodet i hendene, i sort-hvitt,var bare heilt nyyydelig bra!!!!!!
  Det hadde vært så gøy å scrappe noen av dine fantastiske bilder en gang!!!!! 🙂

 2. For en utrolig spennende oppgave du har gitt deg selv! Det er jo utfordrende både i forhold til å ta gode bilder i stressende situasjoner, og det å snakke med folk man ikke kjenner. Ah.. skulle gjerne vært med deg på det der, jeg liker å snakke med mennesker… dog, jeg skjønner spenningen. Det er alltid skummelt å ha muligheten til å bli avvist.

  Uansett. Du tar fantastiske bilder, og har en flott blogg. 🙂

 3. Renate: Tusen takk, jeg likte og de bildene, men akkurat de har ikke jeg tatt 🙂 Du må gjerne scrappe bildene hvis du finner noen, så kan jeg sende deg litt større utgaver av dem.

  Mirakel: Takk for gode ord 🙂 Skummelt med utfordringen syns jeg, men håper virkelig det hjelper for meg. Hadde ikke vært dumt med selskap, men da mister jeg litt av at jeg må presse meg selv til å ta kontakt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *