En tann mindre – video!

Vanskelig å få et bilde av seg selv med uten Liveview.
Det vil alltid være et tomrom i meg etter du forlot meg, tann.

Tannlegeskrekken trekken er endelig overstått. Jeg har igrunnen aldri hatt tannlegeskrekk, men jeg syns det er fryktelig ekkelt når jeg kjenner alle lydene i hodet idet de plasserer metallobjektene inn i tennene og tannkjøttet.

Historien bak tanna? Fikk akutt smerte i den for drøye to år siden, og måtte rotfylle på dagen. Dessverre holdt det ikke lenge, og jeg måtte tilbake for ny rotfylling. Igjen gikk det dårlig, og jeg ble sendt til en spesialist i Lillesand. Det hjalp fortsatt ikke. I dag – drøye to år etter – bestemte jeg meg bare for å kvitte meg med problemet.

Jeg fikk delvis bekreftet hvorfor den var så vanskelig å få ut,  da det var en tøff og lang prosess å få den trukket. Tannlegen sa at han kunne forstå vanskeligheten, spesielt med tanke på at det kanskje var fire røtter, og jeg bare hadde rotfylt tre av dem.

Først bedøvelse – selvsagt!  Han prøvde seg først å ta hele tanna i ett tak, men det gikk ikke. Den måtte deles opp i tre deler.

De første to bitene var borte, men den siste var meget gjenstridig. Jeg ble jekket opp og ned i stolen, tiltet frem og tilbake, og tannlegen rykket frem og tilbake i alle mulige vinkler. Så byttet han og assistenten plass, og vips, nye vinkler å trekke fra.

Så sluttet boret å virke… Rombytte! Vi okkuperte et annet rom, og tannlegen som pleide å bruke det var ikke storfornøyd, men godtok problemet. Jeg hadde tross alt bare en kvart tann igjen i tannkjøttet.

Jeg filmet ikke alt, det ble for slitsomt, og prosessen tok en hel time. Tannlegen mumlet noe for seg selv om hva annet som kunne gå galt, som for eksempel betennelse. Håper jeg unngår det.

Great success! Det var hyggelig personell, og de syns det var gøy at jeg filmet. Det var første gangen de hadde opplevd noe lignende, og det gjør det litt ekstra moro for min del. Men jeg legger det nok ikke ut på Youtube med det første, bare Vimeo 🙂

Da får jeg slappe av litt med noen koselige katter.

12 kommentarer til «En tann mindre – video!»

  1. Å! jeg får så vondt av å se dette. men piner meg selv ved å se det. skal operere igjen den 7 feb, pga akkurat det samme som du har hatt problemer med. må til spesialist osv. holdt på med den tanna i et år. men aldri hatt vondt da O.o

  2. 1 time? Haha, stakkars! Fikk han ut den siste roten til slutt da? Tannlege Sør? Du skulle jo kommet opp til meg 🙂

  3. Stian: Klart det må filmes! Kommer langt med bedøvelse, forresten.

    Monica: Ja tenkte på det, men greit å være hos noen som kjente til tanna. Slapp sånn undersøkelsesgebyr og sånn :p

  4. Jeg må jo si at jeg er litt imponert av at du turde å FILME det av alle ting!!!! Det hadde aldri jeg turd…..! Stolt av deg!! 🙂 Åssen går det med matspising etter denne «operasjonen» din???? Når kan du spise igjen?

  5. Nei var ikke vondt i det hele tatt. Jeg brukte bedøvelse, og det verste var å sette selve sprøyta, og noen dager med ømhet. Men ikke noe å grue seg til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *