Å frykte alt

En indre strid - en strid jeg taper
En indre strid - en strid jeg taper

Jeg drar til butikken. Det er noe jeg trenger, men jeg vet bare navnet på det. Jeg kikker spørrende rundt på sortimentet, og aner ikke hva jeg ser etter. Så kommer en ansatt bort – har helt klart sett at jeg ser spørrende ut – og spør om de kan være til hjelp. Ja, såklart jeg trenger hjelp. Nei takk, jeg bare kikker svarer jeg. Bare si fra hvis det er noe, da får jeg som hyggelig respons på det. Jeg nikker.

Hvorfor sa jeg bare ikke hva det var jeg så etter?

Svømmehallen står for tur. I år skal jeg styrke ryggen min. Er det mange der, tenker jeg. Er de veltrente? Baggen er pakket, jeg tar turen. Mange spørsmål i hodet. Jeg vet svaret, men det kommer aldri frem. Svømmehallen blir større og større. Jeg går forbi, later som jeg skal videre. Ingen legger merke til meg. Jeg tar runden rundt bygget, og ser gjennom vinduene. Ingen veltrente kropper, og mange barn. Jeg går rundt bygget til inngangen, og går inn.

Hvorfor var jeg så redd for å bare gå inn med det første?

Utfordringen venter på døra. Jeg kjøpte ordentlig notatbok for formålet. Pakker kameraet, boka og penn. Mål: første personnal på Prixen rundt hjørnet. Går inn. Der sitter det en mann bak kassen. Ingen kunder. Jeg går forbi, later som jeg handler. Trenger ikke noe. Vandrer målløst rundt. En av jentene kommer ut fra lageret, lite å gjøre. Ypperlig anledning! Unnskyld, har du et par minutt? spør jeg. Nei, hva skjedde? Jeg flyttet meg, unngikk øyenkontakt. Kjøpte en sjokolade.

Tre utrolige sjanser til, men jeg tok de ikke. I meg foregår en umettelig strid med for og mot. Aner ikke hva argumentene er. Hva er det verste som kan skje? Nei, har ikke tid, dessverre? Oi, så grusomt! Du tenker kanskje: det er jo bare å gå og spør? Ja, er det ikke det? Nei, ikke for meg.

Jeg hater denne delen av meg.

Andre gjør dette uten problem hver eneste dag. Dette er grunnen til utfordringen. Jeg vet jeg trenger drahjelp. Dette er ikke noe jeg klarer alene. Jeg kommer til å si nei til hjelp, jeg bare vet det. Du kjenner meg kanskje ikke slik. Jeg er annerledes når jeg er i trygge miljøer.

Av natur er alle mennesker like, men i handling er de svært forskjellige.

Konfucius

Tror du at du forstår meg? Se for deg en blindfødt person som skal tenke seg hvordan det er å se. Om du forstår, kan jeg bare gi min sympati, eller applaus om du kom ut av det.

7 kommentarer til «Å frykte alt»

 1. Jeg tror egentlig flere har det slik enn man vet om. Det er bare at ingen tror slikt om andre og alle prøver så hardt å få det til å virke som om det de gjør krever så lite.
  Jeg vet iallefall at jeg har det ganske mye på samme måten. Ingen vil innrømme at noe er vanskelig til noen de ikke kjenner godt. Syntes du er tøff.

 2. Hei.

  Tusen takk for at du er så åpen og ærlig! Jeg er glad for at jeg fikk lese dette. Og jeg blir litt lei meg på dine vegne, for jeg syns det er så utrolig synd at du skal måtte gå gjennom dette. Jeg skulle så gjerne ønske at det var noe jeg kunne gjøre for å hjelpe deg. Jeg vet bare ikke hva det skulle være, annet enn å være der for deg, og støtte deg. Og det skal du vite at jeg er. Og skulle det være noe, så vær så snill å ikke nøl med å si fra! 🙂

  Og tusen takk for at du hat satt noen bra titler på bildet ditt for meg! Det passa jo perfekt! Nå har jeg laget ett forsøk på å bruke bildet ditt. Men jeg er ikke så veldig fornøyd, da det ikke blei heilt slik jeg hadde tenkt. Men resultatet kommer hvert fall på bloggen min om 2 minutter…. 🙂

  Igjen husk at både jeg og vi er her for deg!

  Stor klem fra Renate!!!

 3. Grunnen til dette innlegget var for å få litt utløp, og sette litt mer press på meg selv til å fullføre målene mine, siden flere nå vet om hvilke mål jeg har satt til meg selv.

  Gøy å høre fra dere, det hjelper litt på humøret 🙂 Skal bli gøy å se resultet fra scrappinga, Renate.

 4. Da har jeg scrappet dette bildet enda en gang….. Vi hadde i oppgave å lage en rocka layout. Men jeg tror kanskje at den kanskje blei litt VEL for myye rocka for din stil. Men jeg kan ikke vise den før etter avstemningen…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *