Tørketid og tilstedeværelse

Stå still da, menneske!
Stå stille da, menneske! (herfra)

I mangel på lys kommer også mangel på lyst til å fotografere. Jeg tvang meg selv ut forleden dag, og jeg tok 80 bilder til tross for de dårlige lysforholdene. Da jeg gikk gjennom bildene etter å ha kommet hjem, fant jeg ikke et eneste bilde jeg kunne tenke meg å dele med andre.

Det er rett og slett ikke alltid det er greit å ta bilder, og da må man bare godta det, og la være å prøve. Jeg ble faktisk mer skuffet over å ha brukt de timene på å ta «ubrukelige» bilder, enn om jeg ikke hadde gått ut med kamera i det hele tatt. For jeg opplevde ingen ting spektakulært på turen som var verd å fange.

Foruten dette har jeg kommet i en slags automatisk tilstand, hvor jeg ikke helt føler at jeg er tilstede. Jeg bare gjør ting helt automagisk, uten å legge noe sjel i det. Jeg legger mye av skylden på det konstant utslitte hodet mitt, for jeg orker rett og slett ikke å ta noe standpunkt for noe, hverken for det å lage god mat, eller å besvare personlige spørsmål. Jeg kommer med svar, men jeg føler ikke jeg har gjort et gjennomtenkt resonnement, bare et «hva forventes av meg»-svar.

Men jeg har fortsatt humor, og kan lett smile og le. Det er jo det jeg alltid har gjort, bare at nå så sitter jeg igjen med en tomhet etterpå. Håper det bare er mørketida som påvirker meg.

Én kommentar til «Tørketid og tilstedeværelse»

  1. Jeg må si jeg forstår deg godt, og det gjør også legestand og vitenskap. Hvis det er mangel på fysisk lys som påvirker en, kan det absolutt anbefales å forsøke en «kunstig sol». Denne lampen kan du ha på pulten ved siden av skjermen på jobb, slik at du får en sterkere følelse av kontrastene dag og natt. Selv har jeg ikke prøvd dem over lengre tid, men effekten av et lys nesten for sterkt, som herlig sollys om sommeren, er nydelig i en ellers illusjonsgrå hverdag.
    Jeg mener at man kan få leid en slik via Hjelpemiddelsentralen, muligens låne mot et depositum. Det kan også være at legen din må rekvirere den, spør! (Ja jeg vet, men spør den nye da)
    Man kan også kjøpe en selv, men de er noe kostbare vet jeg. Ikke en vanlig femarmers, nei.

    Når det gjelder bildene dine, ville jeg blitt glad for å se noen av motivene som gjør seg bra i mørke, gjerne frostmotiver. Jeg liker nærbilder av rim på forskjellige underlag godt, spesielt når det hvite lyser opp i blitzlyset og skaper kontraster, eller i annen, mer dunkel belysning. Gå langs Torridalsveien og se på vegetasjonen langs veien når det er frost! Spesielt hvis det har vært frost flere dager i strekk, for fine formasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *