Spotify

Har selv obskure artister

Spotify er en tjeneste som stort sett har mottatt gode kritikker. Men dessverre er det noen som har problemer med det, dessverre. Dessverre, fordi jeg er helt hengitt til denne tjenesten.

Dette er altså en slags nettradio. Tilsvarende løsninger har eksistert tidligere, blant annet Pandora Project og Last.fm, men de hadde begge sine begrensninger, blant annet at man ikke kunne høre på den sangen man ville der og da, men noe som lignet. Av og til var man gjerne heldig, og fikk akkurat det man søkte etter. Flotte tjeneste begge to, og musikkvariasjonen var stor.

Men det er ikke alltid man nøyer seg med «tilsvarende» sanger. Av og til vil man gjerne høre akkurat den sangen. Spotify er en tjeneste som tillater akkurat det, og er attpåtil gratis, om man godtar litt reklame i ny og ne.

Jeg har tjenesten gratis nå, etter å ha mottatt en invitasjon til beta-testing. Av og til kommer det reklame, men det er ikke ofte. Man kan også betale 9 kr. for 24 timers tilgang uten reklameavbrudd, eller 99 kr. for en hel måned.

Lag din egen radiokanal
Lag din egen ønskeradiokanal

Tjenesten har sanger fra en drøss av artister fra mange av de store plateselskapene. Sangene er av ypperlig kvalitet, og søketjenesten er veldig kjapp. Dessverre er det dårlig med norske låter. Søk etter Kurt Nilsen har gitt 0 treff, og jeg fant ikke originalsangen til Postman Pat. Men muligheten til å lage egne spillelister med akkurat de sangene du vil ha til en slik billig penge veier godt opp for dette.

Under besøket av Sarah og typen Stein Magne så spilte vi litt Munchkin Impossible etter å ha sett filmen Get Smart. Da gikk jeg inn på Spotify og søkte etter «Mission Impossible» og trykket på play. Hele kvelden ble altså fyllt med forskjellige varianter av den kjente låta, inklusive den originale. Noen av låtene var helt på villspor, men det var bare moro.

Jeg har dessverre ikke invitasjoner å gi ut, men det er bare å skrive seg opp på en venteliste, eller betale for tjenesten og få tilgang øyeblikkelig. Jeg liker dette veldig godt, og bruker det stort sett hele tiden, både i Windows og Linux. Fungerer også på Mac.

2 kommentarer til «Spotify»

  1. Yeah, funker temmelig bra ja, men jeg begynner allerede å bli litt lei av han der duden fra «Snow Patrol». Skal de først ha reklame hadde det jo ikke skadet om det var mer enn én spot som gikk..!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *