Når man møter motgang av motivene

Av og til blir ikke resultatet som forventet
Av og til blir ikke resultatet som forventet

Den som venter på en anledning, taper tid.

– Giordano Bruno

Det er sant, man taper tid ved å vente. Men i fotoverdenen så er tiden noe å verdsette, og ikke minst tålmodighet. Slik som bildet over så var jeg ikke særlig heldig med lukkertiden. Det var fordi jeg var dårlig forberedt for akkurat denne situasjonen.

Jeg satt meg ned for å ta bilder av dem da de satt i rekke på kanten, og jeg gjorde kameraet klart med lav ISO og litt lav blenderåpning for å få med meg alle måkene. Men plutselig før jeg får sjans til å ta et eneste bilde, bestemmer flokken seg for å flakse sin vei.

Da tok jeg bilder i håp om det beste, men da jeg kom hjem, var ikke reslutatet i det hele tatt som ønsket. Hvorfor ble det slik? Jeg tok meg for dårlig tid! Hadde jeg brukt rolige bevegelser hadde jeg nok ikke skremt bort flokken, og jeg kunne fått bildene jeg ville ha i utgangspunktet.

Spesielt med tanke på bilder av dyr er tiden noe man ikke må tenke på. Bare la den gå, og vent til anledningen byr seg. Tålmodighet er som sagt nøkkel her sammen med forberedelser.

Jeg kunne latt vær å ta bildene da de tok på flukt, men da hadde jeg ikke lært av erfaringen hvis jeg ikke hadde tatt det. Man kan aldri ta nok bilder, spesielt ikke i dag med digitale kameraer. Det koster deg ingen ting.

Bli ikke demotivert. Bare kom tilbake en annen gang, gjerne litt bedre forberedt og kanskje med bedre lys.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *