Google-søk gjennom 2008

I don’t set trends, I just find out what they are and exploit them.

– Dick Clark

Av og til kan det være morsomt med tall. I dag er jeg i et slags grenseland. Dagens oppgave på jobb er å generere en endeløs økonomisk rapport som er så tørt at jeg må passe på å fylle på med væske før jeg fordamper fra jordens overflate.

Men så kommer Google med litt andre former for tall. Dette er sikkert gørrkjedelig for de som har utviklet verktøyet som står bak kalkuleringene, men for oss med hunger etter triviell informasjon er dette som manna.

Så, hva var det vi søkte mest på her i Norge i år 2008?

Topp 10 Norge:

Interessant. Man bruker faktisk google for å søke etter vg, for så å trykke på en link som sender deg til den fryktelig vanskelige nettadressen vg.no. Det å google etter google har kanskje flere hensikter, som for eksempel å se om det har kommet noen store oppslag om søkegiganten? Test?

Greit, hva var det vi søkte på i Vest-Agder 2008?

Jasså, Kristiansand er verdens navle, ikke Norge. Jeg syns det er litt gøy at ordbok er på listen, da dette kanskje betyr at folk er interessert i å finne andre formuleringer på setninger, eller finne ut hva pokker statsministeren nettopp sa på tv.

De heteste trendene i USA akkurat nå?

1. eclampsia
2. parthenogenesis
3. virgin birth
4. biggest loser season 1
5. scopolamine

Hva i alle dager? Virgin birth Graviditetskramper, ser det ut til. kan jeg tenke er grunnet juletida, og folk interesserer seg for bakgrunnen til fødselen av Jesus, og nummer 4 er ikke så vanskelig å forstå heller. Men… eclampsia? Kjapt google-søk viser at dette er en livskritisk komplikasjon som kan skje under fødselen, så kanskje ikke så urelatert likevel. Nummer 2 på listen handler om befrutkningsløs graviditet, altså jomfrufødsel.

Nå forstår jeg virkelig hvorfor folk har søkt etter ordbok. Ordet «jomfrufødsel» var visst ikke godt nok for å finne ut om dette fenomenet, så da slår man opp i ordboka og søker etter litt mer avanserte ord.

Jeg vet ikke med deg, men jeg syns dette var ganske artig informasjon. Gøy å vite hva som skjer der ute på nettet. Hvis du er litt ekstra nysgjerrig, kan du sjekke litt trender selv på Google Trends.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *