Bekreftelse av tilstedeværelsen

I mørketider er det også lys
I mørketider er det også lys

Jeg var til behandling tidligere i dag, og det pleier å slå meg såpass ut at jeg må tilbringe resten av dagen i sofaen. Men i dag var det annerledes. Etter å ha skrevet det forrige innlegget, så kjente jeg en fryktelig lyst til å bare komme meg ut en tur. Ikke vet jeg hva som kom over meg, men jeg kom meg ut – og jeg tok faktisk med meg kameraet til tross for dårlige lysforhold.

Hele tiden var jeg i godt humør, og jeg hørte blant annet på Caroline og Gotan Project for å sette en stemning, men jeg følte aldri at jeg klarte å verdsette noe av det. Det ble nok av bilder, og jeg fikk endelig vite hvor greit det var at jeg kjøpte meg et lyssterkt objektiv til kameraet. Jeg hadde nemlig med meg Canon EF f/1.4 50mm-objektivet. Jeg orket ikke ta med meg stativet – det trenger jeg en bedre fotobag til.

Ferden gikk gjennom byens mange julelys, og jeg klarte faktisk ikke å tenke på noen ting. Jeg bare gikk. Forest Gump kommer meg i hu på hvordan det var, han løp jo gjennom de forente stater frem og tilbake. På turen tilbake så kjente jeg en smerte som vokste i nakken – og påminnelsen om behandlingen tidligere i dag kom frem. Jeg vridde hodet kraftig til den ene siden og hjalp til med hånda. Så kom det et knekk.

Alle ting har sine prioriteter i livet
Alle ting har sine prioriteter i livet

I hele 3 sekunder hadde jeg en fornemmelse av euforisk glede, og det var godt. Jeg fikk da vite hvor mye jeg hemmes av hodeplagene mine, og avkreftet at det ikke er mørketidene som er skylden; det er det samme gamle, bare i en annen form. Men takk til Aril for forslag. Jeg har rett og slett vent meg til denne tilstanden på godt og vondt. Men nå vet jeg årsaken til min ikke-tilstedeværelse-følelse, og det hjelper.

2 kommentarer til «Bekreftelse av tilstedeværelsen»

 1. Se der, allerede en tur i tussmørket. Ja hvorfor ikke ta bilder av lyset når det er det man mangler?

  Jeg likte begge bildene, men der det første var vakkert og stemningsfullt var det andre mer underholdende, jeg har ikke sett de trafikklysene enda.
  Jeg legger merke til at det med lampene er av en fasade med gamle støpte hele teglstein, den sorten som har fargevariasjoner og ikke A4-hjørner og preg av masseproduksjon. Nydelig. Kombinasjonen med smijernslykter (eller smijern-wannabe blikklamper, heldigvis skjuler mørket det^^) er så korrekt at det kan nærmest sies å være fasit…
  Forblendinger i gammel murstein er dessverre sjelden vare, det er etter min mening noe av det flotteste man kan bygge.

  Apropos flott var jeg på jobb i kveld, fordi dette ikke kunne gjøres på dagtid. Vi har renset et hvitt bygg, nærmere bestemt modulstøpt betong med høyt innhold av kalk og kvartssand for utseendets skyld. Bygget har vært neglisjert i mange mange år, men nå blir det tatt hånd om!
  Da jeg var der nettopp, var det frost, og gatebelysning overalt rundt meg. Jeg la impregnering på fasaden, og alle de millioner av kvartspartikler i steinen begynte å funkle som speil. Jeg har opplevd dette noen få ganger før, men ikke i en så mørk og kald natt. Å komme på avstand etter endt oppdrag var bedre enn pengene; da skal jeg si jeg savnet en fotokyndig for å forevige det!

  Vi får ta en frostsprø kveld oppover der og se om vi kan fange stemningen 🙂 Så er det heim til deg for øl og pizza!

  Preikast

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *