Innføring av d20 til bloggen

Her samler jeg en oversikt over filmomtalene jeg har skrevet. Denne listen oppdateres manuelt, så det er forbehold om feil og mangler kontra original-omtalen.

Om det nye systemet:
Jeg er litt opptatt av rollespill, hvilket jeg tenkte kunne passe inn når jeg skal gi poeng til filmene mine. Tidligere brukte jeg poeng fra 1-10, hvor 1 var fryktelig dårlig. Så ble jeg overtalt til å gå over til d20-systemet, det vil si at jeg bruker en 20-sidet terning framfor de populære d6-omtalene som er å finne rundt på nettet.

I rollespillets verden har resultatet på terningen en betydning for hva som skjer videre i historien, hvilket utfall en beslutning får, eller rett og slett hvor mye skade som utrettes. Den kontrollerer sjebnen til karakteren man spiller. Terningkast fra tidligere i år (2008) er ikke helt etter denne regelen, men jeg skal ha dette i bakhodet for framtidige omtaler.

Terningkast 20: Kritisk treff! Denne filmen kan absolutt anbefales, og er et virkelig mesterverk av en film.

Terningkast 15-19: Godt treff, men ikke perfekt. Kan likevel anbefales godt.

Terningkast 10-14: Denne er både treff/bom, avhengig av målgruppe. Filmen er midt på treet på de fleste aspekter.

Terningkast 6-10: Dette er klar bom, og vil altså ikke gi en seier med det første. Her er det stort rom for forbedringer.

Terningkast 2-5: Det begynner å nærme seg flaut. Denne frarådes fra de fleste som vil ha god underholdning.

Terningkast 1: Å få en ener i rollespill tilsier det samme som bom, med stor sjans for at noe fælt vil skje med heltene. Dette er total bom, og burde aldri blitt lagd.

Like under toppbildet finner du en liten meny med lenke til en oversikt over tidligere filmomtaler. Der finner du også en duplikat av denne posten i tilfelle du skulle glemme hvordan terningkastene virket 😉

2 kommentarer til «Innføring av d20 til bloggen»

  1. Jeg har konto der sånn halvveis gjennom facebook. Har gått gjennom en god del filmer allerede. Men det blir liksom en mer samlebåndsomtale, føler jeg. Menmen, godt tidsfordriv 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *