very scarey preggers barbie
Bildet er Creative Commons av Chaymation.

Utfordringene kommer på rekke og rad i disse dager, ser det ut til. Blant annet en utfordring jeg har til meg selv for det neste året – og hvor jeg trenger din hjelp. Mer om det en annen dag. Sarah har utfordret meg i å skrive en artikkel uten å vite hva det er. Dette er den!

Hvis du har vokst opp – det har du helt sikkert! – så har du hørt om Barbie; dukken som har eksistert på de fleste jenters ønskelister i samme grad som med en ponnie. Hva er det som gjør at Barbie har en slik innvirkning i de unge damenes sinn? Og hvorfor er det så få gutter som leker med dem?

For å finne ut i dette, må jeg prøve å sette meg inn i hvordan jeg selv tenkte da jeg var på den riktige alderen, samtidig som jeg må huske tilbake hva det var guttene lekte med. Og det er ikke lett, for jeg har jo aldri sluttet å samle på leker!

Jo, nå husker jeg det! Det var selvsagt G.I. Joe som var tingen da, på tett linje med Turtles og andre action-orienterte serier. Radiostyrte biler, våpen og ammunisjon gikk hånd i hånd med disse figurene. Det er tid for en deathmatch!

barbie_vs_gijoe

Bildet over består av diverse CC-bilder, mekket kjapt i Photoshop.

Her skal vi ta for oss litt argumenter for Barbie og G.I. Joe, og høre hva jenter og gutter syns om de forskjellige tingene. Først ute i ringen er Barbie.


Argument:
På venstre side:
Typisk jente-jenter*

På høyre side:
Typisk gutte-gutter*

Barbie har masse hår Å så gøy å stelle på håret! Alle de artige frisyrene og fargene man kan velge! Noen barbier kan man til og med klippe håret på! Håret skal av! I militæret så er alle tøffe menn helt barbert. Jo mindre jo tøffere. Og så er det ikke jentelus der!
Barbie er venn med alle Og så kan de ha te-selskap med nabo-Barbie. Ekstra gøy er det når Ken kommer på besøk, for da blir Barbie klønete og gjør mye morsomt og dumt. Venner kan vi ikke stole på. Før man vet ordet av det så stjeler de blyanten din. Ken er ingen G.I. Joe, det er sikkert og visst!
Ken er jo tøff? Jaaa, og så er han så kjekk! Han og Barbie er bestevenner, og av og til kjærester. Døh, hørte du ikke etter i stad, eller? Ken er jo femi!
Barbie kan lage masse god mat og kaker Det er veldig viktig å ha kake til kaffen, det sier mamma. … Jo. (tenkepause) Noe må jo stå på bordet når G.I. Joe kommer hjem.
Barbie har stort og fint hus Ja, og så kan man ha mange babyer, for det er så mange rom der. Og kjøkkenet er stort og fint, og bilen er kjempekul kabrilet. Ja, hus er kjempebra å være i. For i krig så må alle gjemme seg, og de som bor der må bare pelle seg ut. Barbie også!

Oioi, dette var tøffe kår mot Barbie fra guttenes side. Men jentene er alle enige i at Barbie er kjempetøft. Guttene henviser fort til G.I. Joe i sine svar, mens jentene bare forsterker argumentet med flere lovord. Neste figur ute i søkelyset er – ja, du gjettet riktig – G.I. Joe.

GI Joe Convention (17 March 2007) (09)

Staut G.I. Joe. Creative Commons av Charles Roberts.


Argument:
På venstre side:
Typisk jente-jenter*

På høyre side:
Typisk gutte-gutter*

G.I. Joe har masse kule våpen Våpen er bare farlige, og så er de så skitne. Og de passer ikke inn i huset. Ja! Bazooka, maskingevær, pistol, rakettskyter, automatrifle, granater og masse sprengstoff!
G.I. Joe har masse muskler Ja, men de er ikke like kjekke som Ken. Han er så fin, og de andre er så ekle og skitne. Mens guttene sier “JA!”, så står de og flexer biceps. Jo større jo bedre.
G.I. Joe reiser masse Det gjør Barbie også. Der er det sol, og strand, og delfiner, og parasoller, og fint vær, og masse annet. Det er kjempetøft å være G.I. Joe. Han er i Australia, Afrika, Amerika, Kina, Russland, Sahara og i Terroristland.
Hvis Ken og G.I. Joe skulle slåss, hvem ville vunnet? Ken ville ikke slåss. Han er gentleman. Hallo! Ken ville bare løpt sin vel med halen mellom beina!
G.I. Joe er en helt Ja. Det er bra med helter. Ja. Det er bra med helter.

* Jeg har faktisk ikke spurt jenter og gutter om dette. Alt er bare fri fantasi.

Og der kom det utvetydige beviset om at G.I. Joe er best! Jentene er enige med guttene om at G.I. Joe er en helt, og guttene var aldri enig i jentene med noen ting når det gjaldt Barbie.

Konklusjon: Gutter leker ikke med Barbie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *