Omtale: You don’t mess with the Zohan (Film)

zohanposter

I only be stiff for you.

– Zohan

Lenge siden jeg har skrevet omtale nå, begynner jo å bli en hel uke siden sist! Så hva kan man forvente av en Adam Sandler-komedie?

  • Dårlig overdreven men likevel gøy skuespill: Check!
  • Litt humor med en del sex-referanser. Check!
  • Utrolig merkelig historie. Check!
  • Stereotyper. Check!

Ja de fleste kjennetegnene er til stede. Vi er altså i midtøsten hvor terroristene kommer fra. Zohan (Adam Sandler) er en topptrent elitefigur som er en ustoppelig one man army. Han kan stoppe kuler med nesa, slå gjennom vegger av mur, svømme fortere enn en vannjet og danse disco samtidig som han griller mat. Men han begynner å bli lei av livet hvor han bare slåss. Han vil begynne et nytt liv – og klippe og style hår!

zohan_1
Zohan skyr ingen midler… eller stil.

Hans siste oppdrag består av å gjøre slutt på the Phantom! Dette er Zohans erkefiende, og det byr på en enorm kamp, men samtidig en gylden anledning å forsvinne på – ved å få Phantom til å tro at han har seiret over Zohan. Da blir han erklært død i sitt hjemland, og han reiser til New York (til USA altså) for å starte som stylist.

Zohan finner fort ut at det ikke er så lett som han hadde ønsket. Han har tross alt ingen erfaring å sikte til, og hans ære tillater ham ikke å smøre på sannheten når han søker jobb. Men som vanlig så går det bra til slutt, og han kommer i gang med businessen sin.

Michael: What are you? Bionic?
Zohan: No, I only like the ladies.

Hans uvanlige metode for å klippe hår viser seg å være veldig populært blant damene. Han bruker spesielt underlivet på å vise hvor glad han er i jobben sin, og på bakrommet skjer det at Zohan har sex med kundene sine etter klippen. Og det er ingen grenser for alder, bare kjønn. Salongen blir med andre ord veldig populær, og livet er godt for Zohan.

Men så klart – hva er vel en film uten problemer? Han er tross alt en eks-antiterroristsoldat. Noen på gata kjenner ham igjen, og selvsagt er noen av dem tidligere skurker som Zohan har bekjempet tidligere, men som kjører Taxi i New York – eller jobber i elektrobutikker. Stereoptypisk? Jeg har allerede sagt Check! på det punktet.

zohan_2
Phantom! Og han er tydeligvis flink til å slåss?

Og når selve Phantom også er i statene og har sin egen kebab-kjede, så byr det på problemer når han får høre at Zohan er i live. Zohan må beskytte seg selv og det han er glad i, uten å avsløre hvem han egentlig er – selv om det er for sent.

[terningkast:10]

Har du sett andre Adam Sandler-komedier så vet du egentlig allerede hva du kan forvente deg. En gjennomsnittlig film med gjennomsnittlig handling, skuespill og hva annet som går under det samme. Så ja, dette blir terningkast 10. Kanskje grei en kveld med en vennegjeng og folket kjeder seg.

Tydeligvis er det in å le av terrorisme. Dagbladet har en liten artikkel om det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *