Omtale: Get Smart (Film)

Get Smart Poster

Agent 99: Are you staring at my butt?
Maxwell Smart: No, no, I…I was, but I’m not…I’m staring again.

Steve Carell er tilbake med en ny komedie, og i en sjanger vi ikke har så altfor mange av. Andre filmer som Johnny English og Austin Powers er tilsvarende komedier. Denne gangen er han Maxwell Smart, en mann som jobber i organisasjonen Control, som er så hemmelig at alle andre organisasjoner tror det ble opphevet på 40-tallet. Han jobb er i intelligenstjenesten. Hans drøm; å bli en feltagent. Men dessverre har det seg slik at han er for flink i jobben sin til å bli forfremmet. De trenger ham der han er.

Men så skjer det at Control blir angrepet, og alle agenters identiteter er avslørt, og mange er drept. Maxwell får da sjansen til å bli agent, da han er ukjent for skurkeorganisasjonen Kaos. Hans partner blir den legendariske og vakre Agent 99, som også er ukjent da hun nylig har gjennomgått en drastisk ansiktsoperasjon slik at hun er ugjenkjennelig.
Agentene løper med tiden mot seg
Agentene løper med tiden mot seg
Maxwell kjenner håndboka til punkt og prikke, og har tilgang til mye av teknologien de har til rådighet. Men han mangler erfaring, og er dessverre en kløne ut av dimensjoner. Det er dette Steve Carell er flink til – å holde på maska i de mest hysteriske og useriøse situasjonene. Og han passer som en klønete og meget smart agent. Men det er godt at Agent 99 er rett rundt hjørnet for å redde ham fra hans uheldige situasjoner.
Til tross for sine svakheter så er Maxwell ganske smart og flink i felten. Og det er nok av muligheter til morsomme situasjoner. Enkelte situasjoner virker så smertefulle at man bare må snu seg vekk, men det er ikke noe særlig brutalitet i det, så humoren kommer frem, og Carell er sitt sedvanlige selv. Ellers har vi blant annet Dwayne Johnson som Agent 23, og han er igrunn morsom på sin måte, og passer i sin rolle.

Maxwell har nettopp imponert Agent 99 ganske godt.
Maxwell har nettopp imponert Agent 99 ganske godt.

Historien er rett fram, og er i grunnen litt morsom om man har sett en del James Bond-filmer, da det parodieres en del herfra. Kaos er skurken, Control er helten. Enkle navn og enkel handling. Kaos truer med å drepe mange med atombomber, og det liker ikke Control noe særlig.

Humoren er spredd jevnt utover det hele, og man trekker litt på smilebåndet en hel del. Enkelte deler er litt sjarmerende, og noe er heldigvis nytt og uventet.
[terningkast:13]
Til tider blir det gjerne litt for dumt, så da kan det lønne seg å se filmen på kveldstid når man gjerne er litt trøtt.
Oppsummert er dette en gøy film, og må for all del ikke tas seriøst – det er jo en komedie. Er du glad i litt ordspill, eller likte du Johnny English så vil du også like denne. Fin kveldsunderholdning.

Én kommentar til «Omtale: Get Smart (Film)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *