Omtale: Mumien: Dragekeiserens grav (Film)

Mumien Poster

Aah! My ass is on fire! My ass is on fire!
Spank my ass! Spank my ass!

– Jonathan Carnahan

Nok en gang skal en mumie gjenoppstå, og Rick O’Connell (Brendan Fraser) må nok en gang redde verden fra dens undergang slik vi kjenner den. Kona (Maria Bello) er bytta ut med en ny skuespiller, og som hun sier i begynnelsen av filmen «I’m not that woman at all» eller noe i den dur, som en liten humoristisk vri. Ikke morsom, men godt poeng.

Den første filmen hadde en enkel historie; I gamle dager ble Imhotep begravet levende, og fikk en forbannelse over seg. De som vekket ham, ville dø, og mumien ville få større krefter. Han skulle ta hevn. I Dragekeiserens grav er det en annen historie. Her er det nemlig dårlig med hjerneløs underholdning, man må faktisk følge med for å få med seg altfor mye informasjon for en eventyrfilm å være.

Kort fortalt: Mumien er Keiser Han (Jet Li). Han søkte udødelighet men fikk en forbannelse istedet. En moderne kinesisk general ønsker å vekke ham opp for å erobre Kina slik det en gang var. Pluss noe med kjærlighet og bedrag fra keiserens forrige general. Visvas.

Far og sønn i kampens hete.
Far og sønn i kampens hete.

Og action er det ikke grenser på. Filmen består ikke av annet, og volumet under hele opplevelsen er høyt, men man må følge med hvert sekund det foregår noe. Jeg føler meg pliktig til å nevne hvor lange sekund det kan være. Det skjer veldig mye i filmen – hele tiden. Det blir rett og slett slitsomt.

Et godt stykke inni så begynte ting å nærme seg en slutt før det ble for sent for heltene å vinne. Men da kom jeg i hu traileren som viste mye mer enn det vi hadde sett til nå, og i et helt annet scenario. Jeg grøsset litt på tanken, jeg ønsket det hele å være over.

De forsøket mer humoristiske innslag av monologer og dialoger, men ingen har riktig timing, og alt blir igrunn overdøvet av intense scener og mye lyd ellers. Eneste gangen jeg lo var av scenen som innebærer et par udøde soldater og en spade.

Keiseren er endelig udødelig... ?
Keiseren er endelig udødelig... ?

Som de tidligere filmene så er keiseren mest sårbar når han er sterkest. Det er jo såre klart, ellers ville ikke helten kunne vinne over denne mumien, kunne han vel?

I’d tell you to fasten your seatbelts,
but I was too cheap to buy any!

– Mad Dog

Nei, de må gjøre en mye bedre jobb enn dette. Det var to lange timer å overvære, og jeg sitter ikke igjen med en fornæmmelse av underholdningsfølelse til over. Mye støy, irriterende blanding av kinesisk og engelsk frem og tilbake, og historien var altfor tung for en slik sjanger.

[terningkast:05]

Jeg syns de første to filmene hadde en underholdningsverdi i seg selv, men de var regissert av Stephen Sommers, og ikke Rob Cohen – som forøvrig ikke har de beste filmene bak seg. Flaut.

Én kommentar til «Omtale: Mumien: Dragekeiserens grav (Film)»

  1. Dette syns jeg var en dårlig film tvers igjennom, platt skuespill å en kjedelig story. Dessuten var byttet av den kvinnelige hovedrollen en fatal feil, man gjør bare ikke slikt i filmer. De skulle skrevet henne ut på et eller annet vis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *