Omtale: The Dark Knight (Film)

The Dark Knight Poster

The only sensible way to live in this world is without rules!

– Joker

Hypen var stor til denne filmen, og spesielt siden Batman Begins var såpass god som den var, og det var de samme hovedrolleinnehaverne som skulle innta plassen nok en gang. Det er sjeldent jeg ser kinosalen så full som den var nå

Christian Bale spiller altså Batman igjen, og han gjorde en god jobb i eneren. Denne gangen har han en hovedfiende, nemlig Jokeren, spilt av den nå avdøde Heath Ledger, som forøvrig gjør en fantastisk innsats i hans siste film.

Filmen fortsetter en tid etter Batman Begins, og Gotham har godtatt ham som den som kan gjøre det som må gjøres, selv om det ikke er rett i lovens navn. De verste mafialederne er fengslet da de endelig har fått bevisene de trenger, takket være Batman. Men mafiaen hyrer så Joker til å fjerne Batman, når Joker inntar byen, blir alt snudd på hodet. Jokeren har nemlig ingen regler. Han gir katta i hva andre mener, og dreper uten å blunke.

Bruce Wayne får flere vanskelige valg underveis.
Bruce Wayne får flere vanskelige valg underveis.

Batman derimot, prøver ikke å drepe, men å uskadeliggjøre fienden slik at loven kan ta hånd om dem. Og Batman er akkurat den fienden Joker liker, og han vil derfor ikke drepe ham heller. Men dessverre for Batman, så går det ut over alle hans venner og sivile liv.

Nok om historien, den er faktisk interessant nok til å oppleves. Det som jeg fort merket meg var at filmen ikke var direkte mørk. Det var helt riktig lyssetting for denne typen film. Musikken underveis var som regel tittelmusikken i forskjellige tonarter, og det passet og godt inn.

See, I’m a man of simple tastes. I like gunpowder…and dynamite…and gasoline! Do you know what all of these things have in common? They’re cheap!

– Joker

Jeg ble også imponert over kameraføringen. Under de store actionscenene får man faktisk med seg hva som skjer. Og i den store biljakten ble det ikke spilt musikk, noe som ga en ekstra god stemning til hele scenen, og man fikk med seg alle lydene. Hele inntrykket var med andre ord veldig godt.

Handlingen er som nevnt en stor kamp mellom Batman og Jokeren. Og man får virkelig et bra inntrykk av hvor gal Jokeren egentlig er, samtidig med en god del humor. Jeg husker veldig godt scenen når han introduserer seg selv til mafiaen ved bruk av et blyant-triks. Hele salen lo av dette, så litt galgenhumor har folk – som et lite hint.

Hvem er Jokeren?
Hvem er Jokeren?

Kampen går begge veier, og de opplever en del nederlag fram og tilbake. Og filmen bygger seg opp til et klimaks, og man tenker «Nå vet jeg hva treern kommer til å handle om. Gleder meg!». Men så fortsetter filmen, og det blir en slags akt 2. Overgangen er god, og det blir nesten som å se to gode filmer for prisen av en.
[terningkast:18]
Det som blir irriterende etter hvert, er stemmen til Christian Bale som Batman. Stemmen skal jo kamufleres, så det blir en veldig hes og dyp hviskende stemme. Men det slår ikke ut så veldig galt til slutt.

Konklusjonen er lett. Se den! Og du bør ha sett Batman Begins først, ellers mister du veldig mye informasjon som ble bygget opp i den filmen.

2 kommentarer til «Omtale: The Dark Knight (Film)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *