En skytetur til byen

Og da mener jeg ikke GTA-type skyting, men med kamera. Jeg innser at jeg fortsatt har masse å lære før jeg kan kalle meg for amatør-fotograf. Hadde det ikke vært for the power of Photoshop hadde ikke bildene sett fine ut som de gjør nå.

bro 
Broa ved Baneheitunnellen, tatt mot Lundsiden.

Hadde tydelig en utfordring med tanke på hvitbalanse og kompensering for himmelen i bakgrunnen. Etter litt dilling med filtre i Photoshop kom jeg til at sort/hvitt var best egnet her, og en fake blur på kantene.

and
Vanskelig å representere fargene korrekt

 

bygninger
Rekkehus ved Elvegata i Posdebyen.

Hadde pakket kameraet i sekken og klar for litt shopping egentlig, men så kikket jeg til venstre her og så noe jeg bare måtte ervere til kameraminnet.

propell
Dette er fra et minnesmerke for kjemperne i 1940-1945

 

Hva har jeg lært?

  • Jeg aner ikke hvordan ISO-innstillingen faktisk påvirker bildet.
  • Husk å sjekke preview-bildet da jeg er ufattelig flink til å overeksponere bildene mine slik at de blir helt ubrukelige.
  • Jeg må skaffe meg et stativ.
  • Forstår litt mer hvordan blenderåpningen fungerer i praksis kontra det jeg ser i søkeren.
KategorierUkategorisertStikkord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *