Omtale: Vantage Point (Film)

Vantage Point Poster

The beauty of American arrogance is that they cannot imagine a world in which they are not a step ahead.

-Suarez

Nok en gang går jeg til kinoen for å se en film jeg aldri har hørt om. Denne gangen står Vantage Point for tur. En action/thriller med en haug av kjente skuespillere som Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Withaker, Sigourney Weaver og William Hurt. Så da tenkte jeg i det minste at skuespillerprestasjonene ville være gode.

Filmen begynner bra. Vi ser Sigourney Weaver i studio-vognen til GNN (Global News Network, (selvsagt)) som styrer rundt med kamera-kontroll og snakker med reporteren on-site. Allerede her får vi vite at presidenten av USA er på besøk i Spania grunnet en internasjonal hendelse, og at ikke alle er like begeistret for besøket. Like etter blir presidenten skutt, følget av en eksplosjon en til større eksplosjon. Alt dette er vi vitne til via kameraene til GNN. Så snart dette er over, spoles filmen tilbake til kl 12:00:00, tiden da filmen begynte.

Denne gangen blir vi presentert fra en annen synsvinkel. En tidligere Secret Service-agent som ble skutt i tjeneste har kommet tilbake som presidentens livvakt. Vi får dermed innblikk i bakgrunnen dems og blir introdusert til noen nye karakterer. Og nok en gang er vi vitne til attentatet, bare fra en annen synsvinkel. Vi får også se mulige vitner i saken samt hvor en mulig lokasjon hvor morderen sitter skjult.

Flere ganger blir filmen spolt tilbake, og hver gang fra ny synsvinkel. Jeg var ikke forberedt på dette, og det kunne føles som om filmen ingen ende ville ta, siden det var mange personer som fikk fokus i løpet av begynnelsen. Samtlige av disse har sin historie å fortelle. Men før jeg sier at det var langtekkelig så blir man introdusert til litt og litt til av historien, og man vil virkelig vite hva som skjedde da en sitter med mange spørsmål rundt dette.

Dennis Quaid er på sporet av noe.
Dennis Quaid er på sporet av noe.

Etter hvert vil filmen få progresjon, det vil si; den spoler ikke mer tilbake, og alt man fikk vite fra de forskjellige synsvinklene hjelper virkelig til å skjønne hvorfor ting skjedde slik det gjorde.

[terningkast:13]

Og jeg må si at skuespillerne leverte. Spesielt Dennis Quaid som den litt nevrotiske livvakten og William Hurt som den fornuftige presidenten. Matthew Fox var som tatt ut av Lost, men ikke nødvendigvis dumt.

Gode skuespillere og veltenkt plot, men til dels mye rot med kameraføringen som ledet til en del unødig forvirring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *