play!

Da var tiden endelig inne! Play! skulle begynne snart. Jeg hadde store forventninger til denne konserten. Gledet meg inderlig til å bli rørt av kjent og kjær musikk fra yndlingsspillene mine, deriblant Zelda, Halo og Final Fantasy.

Lokalet
Det var lang kø i to retninger. Og i entreen ble vi møtt av troll/ridder og andre skapninger fra WoW, og de delte ut 14-dagers prøveversjoner av WoW (selvsagt). Lokalet var et stort lager. På gulvet hadde de plassert tusenvis med små plaststoler i formasjon. Disse skulle vi altså sitte på.
Orkestergrava var plassert gode 2 meter over bakkenivå, og vi klarte nesten ikke se koret i bakgrunnen. Men dette var da vel ingen hindring. Plassene: Helt foran 😀
Konserten begynner.


Konserten
Dirigenten hvis navn jeg ikke husker var fra statene. Hyggelig person, og det virket som han hadde lidenskap for spill, noe som selvsagt trakk opp kvaliteten, og kringkastingsorkesteret er jo eliter i seg selv. Så begynte de å spille. Lyden forsvant litt i taket, og av og til blandet sammen med en miks av ventilasjonsanlegget da de spilte lettere deler av musikken.

Koret i bakgrunnen var godt, men også de falmet litt bort. Først og fremst av at vi ikke kunne se dem noe særlig, og så at lyden egentlig ikke føltes som om var live. Først under stykkene fra Castlevania og Final Fantasy kom alt supert godt sammen. Det var en opplevelse av dimensjoner.

Musikkvalg
Dirigenten hadde sine favoritter, og publikum hadde sine. Selvsagt ikke alle stemte overens med mine favoritter, men mange holdt mål. Musikken for dagen var blant annet:

 • Super Mario Bros.
 • Commodore 64
 • Zelda
 • Halo
 • Final Fantasy
 • Casltevania
 • Super Shinobi
 • Battlefield
 • Sonic the Hedgehog
 • Drømmefall
 • Metallica (?)

De hadde klart å gjøre om det meste veldig bra, men jeg var litt skuffet over enkelte sanger. Drømmefall som jeg har null forhold til fikk stor oppmerksomhet, og videoen der var veldig bra. På skjermen viste de scener fra begynnelse til start, og det virket som om det var mange store scener som sikkert kan gi tåre i en øyekrok sammen med musikken.

Men jeg savnet mer fra de andre store annonserte titlene. Og Metallica-låten midt i det hele? Fint fremført, men den hadde ikke noe der å gjøre. Bare fordi den ble brukt i Guitar Hero 3…

Hvorfor klarte de da ikke dette med Zelda, Halo og Final Fantasy? Zelda bestod av bilder fra Zelda 1 og 2 og til SNES. Bittelitt fra N64. Og det var helt i begynnelsen av spillene. Ikke én scene fra de nye store spillene, og heller ingen nevneverdie scener i de som var.

I Halo hadde de klart å få til en fin sekvens, men det meste var fra Halo 1 og litt fra 2ern. De fikk jo ikke med seg det store som skjedde i toern heller egentlig. Men ok, dette var langt bedre enn Zelda.

Og til slutt, FF. Enormt bra sangvalg som avslutning. Men! Det var stor mangel på video, og dette var den eneste sangen de spilte.

Konklusjon
Alt i alt var det en storslått konsert. Dirigent og komponistene hadde gjort en fin jobb med overføring til orkester, og orkester/kor/band gjorde også en god jobb.
Men om de skal ha det neste år eller senere håper jeg for all del de bytter lokale. Gjerne et som er egnet for et orkester. Dette holdt dessverre ikke mål. Om de bytter; I’m there!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *