Om meg

about_fetusEn søndags kveld i det herrens år 1982 ser jeg verden for første gang. Så merkelig den er. Så mye å utforske. Og bare lille meg.

Det blir mange evigheter å vandre. Men verden er for mine føtter. Jeg er dens navle. Men verden er skummel. En ting som lager maten varm. Den får jeg ikke røre. Den er auau.

Jeg lærte om smerte.

Verden krymper. Jeg er begrenset til et rom. Men så hender det at veggen åpner seg. Men bare mamma og pappa vet hvordan. De passer på meg, beskytter meg.

about_trygghetJeg lærte om trygghet.

Veggen er ikke låst. Jeg finner ut av noe som heter for dør. En større verden venter på meg. Jeg er klar for den. Andre mennesker bor i den. Mennesker slik som meg; min størrelse.

Jeg lærte om å leke.

Så mye jeg ikke vet om. Hvorfor ikke? Hvorfor trodde jeg at verden var mitt hus? Hvorfor visste jeg ikke at ovnen var varm? Hvorfor er den varm? Hvorfor er…

about_kritikkJeg lærte å bli kritisk.

Nå tar jeg ingen ting for gitt. Jeg skal spørre om alt! Hvorfor får jeg ikke være opp lenger? Hvorfor får jeg firkantede øyne ved å se mye på tv? Hvor kom jeg fra? Skikkelig dype spørsmål!

Jeg lærte å forstå vanskelige svar.

Og mine foreldre er kloke! De har svar på alt. Og en dag er jeg klar. Klar for å møte en verden full av svar. Der er det mange slik som meg. Min størrelse. Vi skal lære alt om verden.

about_doorJeg lærte om skolen.

Jeg tar til meg mye. Til og med et annet språk! Jeg er flink. Nesten flinkest. Nysgjerrig til tusen. Læreren er kjempesmart. Plutselig oppgraderer vi til en ny lærer. Han er en tøffing. Ikke alle vil klare seg meg ham.

Jeg lærte om sinne og blodtrykk.

Pappa kommer hjem med en datamaskin. En Amiga. Den forstår engelsk. Datamaskiner er fantastiske. Pappa kan lære meg alt om data. Hvordan øke minnet. Installere og starte spill. Lære systemet å kjøre spill.

Jeg lærte om dataens utrolige verden.

På tide å bytte skole. Jeg kan mer enn lærerne om data. Men lærerne kan mer enn meg om matematikk. Og tysk! Så fælt språk. Ingen bruker vel det?! Jo, ganske mange viser det seg. Men fryktelig. Og norsk? Eldgammel kunnskap om nynorsk. Kjedelige, nitriske bøker.about_kunnskap

Jeg lærte å favorisere kunnskap.

Ikke all kunnskap er gøy. Den nye skolen – hvor jeg blir russ – har litt av hvert. Noe spennende. Noe kjipt. Noe forferdelig. Noe dumt. Men jeg vet hva jeg vil bli. Dataingeniør. Derfor går jeg her.

Jeg lærte å sette meg mål.

Nok en skole å bytte til. Denne har til og med visse krav for inntak. Jeg kom gjennom nåløyet. Her skal jeg virkelig få lære om data. Men i stedet får jeg erfare om elendige administrative valg. Valg som går ut over kvalitet og lærelyst. Valg jeg virkelig misliker.

Jeg lærte å klage, og å stå på egne ben.

Nå er det nå. Jeg har stått på egne ben en stund. Jeg har jobb. Jeg har kjærlighet. Jeg har en fremtid. Fremtiden er noe jeg kan se for meg. Alderen er noe som påvirker meg. Medlemmer og bekjente faller bort.

Jeg lærte om ydmykhet.

Gjennom tidene har jeg lært mye. Mye mer enn det som kan oppsummeres på denne siden. Et par ting har jeg tatt med meg videre. Fra kjipe norsk-timer til å selv bli kritisk til norskspråket. Ting endrer seg. Ikke minst når det er en årsak til ting. Feil bruk av for og får, og og å, kommafeil og ikke minst orddeling har fått meg kritisk. Det er vanskelig å lese.

aboutme

Preger det meg blir jeg interessert. Undersøker litt nærmere. Liker å ha rett, men liker bedre å vite at jeg har rett.

Data preger meg. Det er noe jeg liker. Lage blogg. Mekke på blogg. Lage noen sideprosjekt. Litt webservice. Tegneserie-ripper som sender mail til et knippe mennesker. Gjør deres dag litt lysere – dag for dag.

Ærlighet varer lengst, heter det. Mine foreldre har lært meg det samme. De lærte meg også faren ved røyking og for mye alkohol. Jeg skjønte hvorfor det var farlig og har aldri tatt et eneste drag fra noe som helst av røyk eller dop. Alkohol nyter jeg, men passer på meg selv og min egen grense.

Motstand er bare et annet navn for utfordring. Lærer meg å takle eller mestre det. Jeg er en stille kar. Har likt å lytte og ta til meg kunnskap bedre enn å snakke. Men når situasjonen krever det bruker jeg stemmen.

Her deler jeg litt om min hverdag. Noe jeg finner interessant, eller bare opplevelser i min hverdag. Min lille dagbok.

Nå litt tørre fakta.

Fødested: Kristiansand, det deilige sørland
Bloggerkode: B9 d+ t+ k s+ u– f i+ o+ x– e+ l c+ (hæ?)
Politisk ståsted: Meg selv

Liker: Film, foto, data, musikk, snowboard, jakt og masse annet.
Misliker: Pollen, insekt, ananas, pepperoni og karbonade

Kilder

Bilder fra begynnelsen: purplemattfish, lunarcaustic, geekette, squirmelia, skipnclick